FTC-Ludogorec: csak azért is rátett 1 lapáttal a Fradi Tábor - videól

Nyert a Fradi, de a visszavágón is lehetnek szívinfarktusok.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló
Ferencváros – Ludogorec 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Eitan Shmuelevitz (izraeli).
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin (Sigér 77.) – Zubkov, Skvarka, Tokmac – Priskin (Lanzafame 66.).
Vezetőedző: Szerhij Rebrov.
Ludogorec: Iliev – Ikoko, Terziev, Moti, Nedialkov – Biton (Marcelinho 67.), Goralski (Badji 78.), Dyakov – Lukoki, Swierczok, Tchibota.
Vezetőedző: Sztojcso Sztoev.
Gólszerző: Tokmac (6.), Zubkov (65.) ill. Swierczok (31.)
sárga lap: Moti (51.), Goralski (62.)
 
„Szálljatok ringbe a győzelemért!”
 
Ez a szöveg és a hozzá kapcsolódó remek élőkép buzdította harcra és sikerre a Ferencváros játékosait a Ludogorec elleni BL-selejtező előtt. A koreográfia a Fradi Tábor érdeme, de már a meccs előtt, a Groupama Arénába menet lehetett érezni minden fradistán, hogy csak a győzelem lebeg a szemeik előtt.
 

Lehetőleg úgy, hogy a kedvencek harcolnak, jól játszanak, több gólt is lőnek a Ludogorecnek és egyet sem kapnak. Segítségül még a Himnuszt is elénekelték a kezdés előtti percekben, ami akkor is hatásos, ha csak 3 magyar kapott szerepet az FTC kezdőcsapatában. Mert nincs az a légiós, aki fejben/mentálisan ne érezné át, hogy ez mit jelent.
 
A gyakorlat persze már más kérdés, de erre nem a meccs előtt kellett ismét rádöbbennünk, hanem az első félidő derekától - átmenetileg. Mert a Fradi úgy kezdett ám, ahogy a szurkolói elvárták: harcosan, nagy elánnal és támadásokat vezetve. Ráadásul veszélyesek is voltak közöttük, így megérdemelten szerezték meg a vezetést a hazaiak.
 
 
 
Addig is príma volt a hangulat a mérkőzésen, de utána aztán mindenki a mennyországban érezhette magát a még pokolibb buzdításnak is köszönhetően.
 
A Ludogorec játékosai azonban sem a kapott góltól, sem a spirituális/szurkolói hatásoktól nem ijedtek meg, hanem elkezdtek focizni. És ha egy csapat elkezd focizni, akkor előbb vagy utóbb gólt is szerez, így volt ez most is. Igaz, ehhez kellett Ihnatenko hatalmas hibája is… Dibusz Dénes viszont hatalmas bravúrral védett még a gól előtt és vele kapcsolatban (is) megjegyezhetjük, egyelőre azoknak a Kispest-fanatikusoknak van igazuk, akik váltig állítják, hogy Gróf Dávid a kispadra igazolt a Fradiba. Aztán majd meglátjuk, meddig lesz ez így…
 
 
 
A Fradi Tábor tagjainak azonban ez sem szegte kedvüket, továbbra is tiszta szívből, igazi fanatikus módjára buzdították a kedvenceiket, akiknek a hozzáállására nem lehetett panasz, ám a szünetig már nem feltétlenül tudták magukhoz ragadni a kezdeményezést a hazaiak úgy, mint a játékrész elején.
 
 

 
Fordulás után úgy jött ki a Fradi a pályára, ahogyan a mérkőzés elején, újabb gólt szerzett, de les miatt nem adta meg a játékvezető. Ezután valami elképesztő bíztatás vette kezdetét, az ultrák érezték, ha ők most még egy lapáttal rátesznek, akkor a kedvencek is megszerezhetik a hőn áhított második góljukat.
 
 
 
És meg is szerezték és ekkor azt lehetett érezni, mintha a világ valaha volt egyik leghangosabb hanggránátja robbant volna fel.
 
Innentől kezdve egyre feszültebb lett a hangulat a pályán és a lelátó bizonyos részein egyaránt. Utóbbit azért említjük meg, mert voltak olyan szurkolói csoportosulások, főleg a sajtóterasz mellett, akik szurkolás helyett szívinfarktussal küzdöttek, amikor a bolgárok próbáltak egyenlíteni.
 

Rebrov a BL-szintről - értékelt a Fradi edzője - NB1.hu

 

Mert bizony a meccs véghajrájában már inkább a vendégek nyomtak, a Fradi játékosain azt lehetett érezni, az az elsődleges inkább, hogy most már ne kapjanak gólt. Ez végül sikerült nekik, így nyertek 2-1-re.
 
A visszavágó viszont (eléggé) meleg lehet…
 
 

Tegnap ígért valamit a Ludogorec, rákérdeztünk, miért nem jött össze - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink