Fradi-Barca: Messi Magyarországon

Visszaemlékezés a bemutatkozására.

Forrás: Bakonyi Péter/nb1.hu

Mint ismert, Lionel Messi nem utazott el Budapestre a Fradi és a Barcelona összecsapására. Ezzel tisztában vagyunk mi is, azonban az argentin klasszis Budapesten mutatkozott be a válogatottban. Erről elevenítettünk fel egy sztorit:

 

Fradi-Barca: Kijevben dől el minden - NB1.hu

 

 

AZ MTI ÖSSZEFOGLALÓJA A 2005-ös MECCSRŐL:

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a jóval esélyesebb, már világbajnoki résztvevő argentin nemzeti együttestől.
Az új Maradonának kikiáltott Lionel Messi két perce volt a pályán, amikor a második félidő derekán piros lapot kapott.

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Magyarország-Argentína 1-2 (1-1)

Puskás Ferenc Stadion, 20 ezer néző, v.: Markus Merk (német)

gól: Torghelle (29.), illetve Rodriguez (19.), Heinze (62.)

kiállítva: Messi (66.)

sárga lap: Bodnár (16.), Vanczák (66.), illetve Scaloni (36.), Rodriguez (52.)

Magyarország: Király Gábor - Juhász Roland, Éger László, Vanczák Vilmos (Tóth Norbert 87.), Huszti Szabolcs - Bodnár László, Takács Ákos, Böőr Zoltán (Kenesei Krisztián 69.), Halmosi Péter (Priskin Tamás 69.) - Gera Zoltán, Torghelle Sándor (Kerekes Zsombor 69.)

Argentína: Leonardo Franco - Lucas Bernardi, Roberto Ayala, Gabriel Heinze - Lionel Scaloni, Maximiliano Rodriguez, Juan Pablo Sorín, Andres D,Alessandro (Mario Santana 89.), Luis Gonzalez (Pablo Zabaleta 82.)- Hernan Crespo, Lisandro Lopez (Lionel Messi 64.)

A találkozó kezdete előtt köszöntötték a magyar strandfoci-válogatott tagjait, akik július 10-én Bécsben megnyerték a B-csoportos Európa-bajnokságot, s a jövő héten a marseille-i szuperdöntőn szerepelnek.

I. félidő:

19. perc: Sorín bal oldali beadását követően a középen üresen érkező Rodriguez 7 méterről a kapu bal oldalába bólintott (0-1).

20. perc: Bodnár jobb oldali bedobása után a Francót megelőző Gera 6 méterről a keresztlécre csúsztatott, a kipattanó labdát Halmosi balról visszaollózta, s Juhász 7 méterről a kapu fölé fejelt.

29. perc: Böőr passzolt a jobb oldalon érkező Bodnárhoz, aki egyből középre lőtt, a berobbanó Torghelle pedig 6 méterről a kapujobb oldalába perdített (1-1).

41. perc: formás hazai támadás végén Halmosi balról adott középre, Torghelle 7 méterről az égbe lőtt.

II. félidő:

47. perc: Gera középen megindult, majd a 16-osnál balra passzolt, az érkező Halmosi 10 méteres lövését Franco védte.

62. perc: D,Alessandro 29 méteres szabadrúgása megpattant az ötösön, Király elképesztő bravúrral mentett. D,Alessandro szögletére középen nagy lendülettel érkezett Heinze, aki a léc alá bólintott (1-2).

66. perc: a pillanatokkal korábban újoncként pályára lépő Messi megütötte Vanczákot, ezért Merk kiállította őt.

77. perc: az előretörő Takács remekül ugratta ki Husztit, aki balról 8 méterről lőtt, s a labda a kivetődő Francóról vágódott szögletre.

88. perc: Zabaleta 17 méteres bombáját Király szögletre ütötte.

Az eseménytelen nyitónegyedóra után a vendégek a "semmiből" szereztek vezetést, majd picit felpörgették a ritmust, s fölénybe kerültek. José Pekerman szövetségi kapitány csapata türelmesen járatta a labdát, kisebb helyzetekig is eljutott, éppen ezért okozott meglepetést a hazai együttes találata. Lothar Matthaus gárdája az egyenlítéstől felbátorodott, bár már addig sem futballozott megilletődötten. A magyarok játéka időnként nagy lelkesedést váltott ki a lelátón, a közönség értékelte a kiváló hozzáállást.

A szünet után kiegyenlített volt a küzdelem, majd egy szép megoldás végén Heinze ismét az argentinokat juttatta vezetéshez. Hamarosan érkezett csereként a Maradona-utódnak kikiáltott U20-as világbajnok Lionel Messi, aki azonban gyorsan megfeledkezett magáról, s kiállítása után mehetett zuhanyozni.

Az emberelőnybe került magyar válogatott ezután mindent megtett az egyenlítésért, nem egyszer el is jutott Franco kapujáig, de nem sikerült az újabb gólszerzés.

A vereség ellenére dicséretet érdemel a Mattha:us-csapat, mert kiválóan helytállt a világranglista második helyén álló, igaz néhány klasszisát nélkülöző argentin csapattal szemben.

José Pekerman, az argentin válogatott szövetségi kapitánya:

"Nagyon érdekes és küzdelmes mérkőzés volt. Mindkét csapat keményen harcolt, a színvonallal sem volt baj, ezért is örülünk a győzelemnek. Az eredményt igazságosnak tartom, mert a csapatom jobb a magyarnál. A hazaiak ezzel együtt bebizonyították, hogy felveszik a versenyt a világ legjobbjaival."

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Szép mérkőzés volt, nyilván remekül szórakoztak a nézők. A magyar csapat jól játszott, de fejlődnie kell, hiszen most is elhibázta lehetőségeinek nagy részét. Az argentinok is mindent kiadtak magukból, ezért is örülnek, hogy megnyerték ezt a nehéz találkozót."

 

Fradi-Barca: kezdőcsapatok - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink