Eb: ezért terveznek telt házas meccseket Budapesten

Illetékes szerv válaszolt.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Pénteken már jeleztük, hogy a tervek szerint Budapesten szigorú beengedési szabályok mellett telt ház előtt rendezhetik meg az Eb-meccseket. A kontinensviadal házigazdái közül jelenleg csak hazánkban nyílhat erre lehetőség, Szentpétervárban például 50 százalékos kapacitást vállal, míg Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25-33% közötti kapacitással rendezi majd a meccseket.

Eb: telt házas meccsek lehetnek Budapesten az UEFA szerint is - részletek - NB1.hu

 

A telex.hu is foglalkozott ezzel a témával. A hírportál a Kormányzati Tájékoztatási Központtal vette fel a kapcsolatot:

"A Kormányzati Tájékoztatási Központ válaszában a Magyar Labdarúgó Szövetséghez irányított minket kérdéseinkkel, mondván, a szövetség áll kapcsolatban az UEFA-val. Valóban az MLSZ jelentette le az adatokat az UEFA-nak, viszont nyilvánvalóan a kormányzati döntések határozzák meg a rendezés körülményeit. A KTK a Telexnek annyival indokolta a döntést a teltházas meccsekről, hogy:

"Magyarországon a labdarúgó EB idejére hétmilliót is meghaladja az átoltottak száma, így addigra a járványügyi korlátozások nagy része feloldható lesz." - olvasható a Telex cikkében.

Mint ismert, Budapesten az eredeti tervek szerint három csoportmeccs (Magyarország-Portugália, Magyarország-Franciaország, Portugália-Franciaország) és egy nyolcaddöntő lesz.

Legfrissebb híreink