Eb: telt házas meccsek lehetnek Budapesten az UEFA szerint is - részletek

Kemény feltételeknek kell teljesülniük.

Forrás: Réti Zsolt

Hivatalos bejelentés tett közzé a honlapján az UEFA, melyben köszönetet nyilvánított a rendező országok szövetségeinek és a helyi hatóságoknak, hogy közbenjárásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy nézők előtt lehessen megrendezni az Európa-bajnokságot.

Az európai szövetség az alábbi bejelentés tette a helyszínekről:

 

A közlemény szerint Budapest az egyetlen helyszín, amely telt házas mérkőzések megrendezésére törekszik, szigorú beengedési szabályokkal. 

 

Az MLSZ az alábbi bejelentést tette közzé a hivatalos honlapján a Magyarországra való beutazásról:

,,A külföldi mérkőzésekre elutazó szurkolóknak be kell tartaniuk az adott országok határátlépésre vonatkozó korlátozásait és szabályait (ideértve a karanténszabályokat is). A rendező országok jellemzően nem adnak felmentést ezen szabályozások alól a jeggyel rendelkező szurkolóknak, négy rendező város - köztük Budapest - azonban bejelentette, hogy a hatóságok különleges eljárásokat léptethetnek életbe annak érdekében, hogy megkönnyítsék az országba történő beutazást.

A Budapestre elutazó külföldi állampolgárok az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív COVID-teszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal léphetnek be az országba."

Szentpétervár 50%-os kapacitás vállalt, ám ez még emelkedhet április végéig.

Baku szintén félházas meccseket fog rendezni, a szurkolók csak negatív Covid-19 teszteredménnyel léphetnek majd be Azerbajdzsánba.

Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25-33% közötti kapacitással rendezi majd a meccseket. A skót város kivételével, a többi város fenntartja annak a lehetőségét, hogy ennél is több nézőt engedjen majd be.

Londonban minimum negyedházas meccsek lesznek a csoportkörben és a nyolcaddöntőbe, míg az elődöntőre és döntőre több drukkert engedhetnek majd be.

München, Róma, Bilbao és Dublin április 19-ig fog dönteni a szurkolók beengedéséről.

Magyarország, Észak-Macedónia, Skócia és Szlovákia szurkolóinak fenntartott jegyeket május elejétől lehet majd megvásárolni.

FRISSÍTÉS:

SZOMBAT, 19.30:

Eb: ezért terveznek telt házas meccseket Budapesten - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink