BL: nem köntörfalazott a Fradi játékosa - nyilatkozatok

Mekkora esély van a továbbjutásra?

Forrás: fradi.hu

A Fradi kedden a Zalgiris Vilnius otthonában lép pályára. Jó helyzetből várhatja a visszavágót a BL-selejtezőben a magyar bajnokcsapat, hiszen az első meccset 2-0-ra nyerte meg.

Bajnokok Ligája: bevált Sigér Dávid jóslata - NB1.hu

 

A meccs előtti sajtótájékoztatón a Ferencváros részéről Peter Ströger mellett Ihor Haratin vett részt. Stöger szerint jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra, míg az ukrán futballista úgy véli, el kell felejteniük az odavágót. Haratin egyébként nem köntörfalazott, hiszen kijelentette, minden meccset meg akarnak nyerni. 

Íme a Fradi közleménye a sajtótájékoztatóról:

"Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk kedd este – magyar idő szerint 19.00-tól – Litvániában, a Zalgiris Vilnius vendégeként folytatja szereplését a Bajnokok Ligája idei selejtezőjének 2. fordulójában. Az első, budapesti mérkőzést a Ferencváros nyerte meg 2-0-ra. A visszavágó felvezetéseként hétfőn vezetőedzőnk, Peter Stöger és középpályásunk, Ihor Haratin részvételével tartottunk sajtótájékoztatót Vilniusban.

- Szerintem kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, jól játszottunk az első mérkőzésen. Talán egy-két góllal szerezhettünk volna többet, hogy még jobb pozícióban legyünk. Komolyan kell vennünk a keddi mérkőzést, hiszen még semmi nem lefutott – kezdte Peter Stöger, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban rendelkezésre áll műfüves edzőpálya is, ezért nem jelentett problémát a csapatnak, hogy felkészüljön a litván körülményekre. – Sok jó dolgot láttam az első mérkőzésen, nem tudnék kiemelni negatívumot. A felkészülés során megfelelő hangsúlyt helyeztünk a pontrúgásokra, hiszen ez jó lehetőséget adhat a gólszerzésre. Kedden az első pillanattól kezdve rendezetten kell játszanunk, nem szabad esélyt adnunk az ellenfélnek a kontrákra. Úgy gondolom, hogy jó eséllyel indulunk a továbbjutást illetően.

Bajnokok Ligája: elindult a Fradi - NB1.hu

 

Az osztrák trénert arról is kérdezték, hogy szerinte hogy halad a csapat fejlődése.

- A fejlődéshez mindenképpen idő kell, egyelőre lépésről lépésre haladunk, a holnapi mérkőzésen szeretnénk megtenni egy újabb lépést. Támadójátékot szeretnék látni, de megfelelő hangsúlyt kell helyeznünk a védekezésre is. Ha a keddi meccset is sikerrel vesszük, az azt jelenti, hogy sikerült előrelépnünk.  

A folytatásban Peter Stöger arról is beszélt, hogy Botka Endre nem utazott el Litvániába a csapattal, Aissa Laidouni viszont játékra kész, így edzőnk kedden még eldönti, hogy kezdőként szavaz-e bizalmat a középpályásnak. A tréner szerint akkor sem dőlne el semmi, ha a kétgólos előnyünk birtokában megszereznénk a vezetést Vilniusban.

Peter Stöger mellett Ihor Haratin vett részt a sajtóeseményen.

- A 2-0-s összesített állás nekünk kedvez, de el kell felejtenünk az első mérkőzést, már a visszavágóra kell koncentrálnunk. Minden meccset szeretnénk megnyerni, ez a célunk kedden is. Ehhez megfelelő koncentrációra lesz szükségünk – jelentette ki az ukrán labdarúgó. – A Zalgiris gólkényszerben van, így biztosan lendületesen, agresszíven kezd majd, ám mi készen állunk a feladatra. A párharc 2-0-s állása jó eredmény, viszont egy BL-selejtezőről beszélünk, itt nincs egyszerű mérkőzés, minden meccsre maximálisan kell koncentrálnunk. Szeretnénk lépésről lépésre haladni és fejlődni, mert a célunk, hogy az idén is a BL-csoportkörben szerepelhessünk."

FRISSÍTÉS:

20.30:

BL: mi lenne öngyilkosság a Fradi ellen? - nyilatkozatok - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink