BL: lazán ment tovább az FTC, hatalmas rangadó vár rá

Négy gól volt a 23. percig!

Forrás: Bakonyi Péter

Mint az első meccsről írtuk, stratégiai előnybe került a Ferencváros az idegenbeli 0-0-val, mert várható volt, hogy sokkal jobb hangulatban fogadják majd a hívek a két csapatot a Groupama Arénában, mint tették azt az ottaniak Kazahsztánban.

Ott egyébként éjfél környéke volt, amikor zakatolt a meccs, ami az első félidő első felében tök jó iramú volt, a Ferencváros joggal szerezte meg a vezetést, majd jutott el háromgólos előnyig.

A 23. percben módosult 3-1-re az állás, így tényleg lehetett csettinteni a sok gól miatt, majd a szünetig kissé visszafogottabb lett a tempó.

Fordulás után az 51. percben ijesztettek egyet a vendégek, rúgtak lesgólt is, de nem forgott veszélyben a Ferencváros továbbjutása, a negyedik gól után meg pláne nem.

Az FTC futballistái jobb erőben voltak, ráadásul  egyénileg jobban képzettek, ült Csercseszov elképzelése, így érthető, miért nemcsak simán szurkoltak, hanem az első góltól kezdve, ünnepelteik is végig az FTC fanatikusai.

Az FTC-re a Holman Dávidot is foglalkoztató szlovák Slovan Bratislava vár a második körben, a főtáblára kerüléshez négy párharcot kell nyerni.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–TOBOL (kazah) 5–1 (3–1)
Budapest, Groupama Aréna, 17 347 néző. V: Jakubik (lengyel)
FTC:
Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 82.), Civic – Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 75.) – Nguen (Auzqui, 68.), F. Boli (Bassey, 68.), A. Traoré. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
TOBOL: Mokin – Kairov, Malij, Tomasevics, Amanovics – Tagibergen, Jovancsics, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosics ( Zsakiszilikov, 78.), Sergeyev (Déblé, 75.), Brígido (Vukadinovics, 75.). Vezetőedző: Milan Milanovics
Gólszerző: A. Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 90+1.) ill. Sergeyev (23.)
Kiállítva: Muzsikov (82.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–1-es összesítéssel

G.: Traoré (4., 17),  Laidouni (21.), Bassey ( 74.,91. p.:  ill. Szergejev (23.)

1. p.: Elkezdődött a meccs!

2. p.: Hatalmas a hangulat és egyből megszerezhette volna a vezetést az FTC, de lecsorgó után Tokmac középről, 8 méterről a lécre lőtt.

4. p.: Vezet az FTC. Kis szöglet után Civic adott be balról, középről Traoré, 8 méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába. 1-0! 

8.p.: Az első meccsen is sokat ficánkoló, portugál Brígido elé pattant a labda a tizenhatoson belül, de mielőtt lőhetett volna (10 méterről), mentettek, majd végül felszabadítottak a hazaiak.

10. p.: Tomasevic nem ért el fejjel egy indítást, de így is megzavarta Bolit, aki nem találta el a labdát a balösszekötő helyén, 10 méterre a kaputól.

12. p.: Tovább nyom a Ferencváros.!Wingo adott be laposan jobbról, Tokmac 12 méterről nem találta el jól a labdát, ami a lövése után a bal kapufa mellett 2 méterrel pattogott ki a pályáról.

17. p.: Már kettő és feltételezhetően el is dőlt a továbbjutás. Szépen felépített támadás végén Tokmac remekül passzolt a védők mögé beinduló Traorénak, aki kissé balról, 10 méterről lőtt a bal alsó sarokba. 2-0!

19. p.: Most Bolinak passzolt Tokmac, aki 18 méterről lőtt, de Mokin védte a bal alsó felé tartó lövést.

21. p.: Már három! Traoré gurított vissza, érkezett  Laidouni, aki 18 méterről remekül helyezett a jobb alsó a. 3-0!

23. p.: Szépített a Tobol. Jobb oldali visszagurítás után Szergejev középről lőtt a kapu jobb oldalába laposan és 6 méterről.

29.: Dibusznak nem okozott gondot Tosics lövése, amit már a tizenhatoson belülről engedett el.

33. p.: Tokmac átadása után Zachariassen 5 méterről pöckölt kapura, de a gólvonalról kimozduló Mokin fejéről szögletre pattant a labda.

35. p.: Szöglet utáni (jobb oldali), az ötösre a hosszúról visszafejelt labdát Zachariassen Mokint megelőzve tovább fejelte, de a védők végül felszabadítottak.

A 78. percben a Dinamo Batumi-Slovan 0-0, az első meccsen ez volt a végeredmény.

45+1. Szünet! A játékrész utolsó 10 percében inkább mezőnyjáték volt.

46. p.: Cserék nélkül folytatódik a meccs!

Dinamo Batumi-Slovan: hosszabbítás!

50. p.: S. Mmaee mentett becsúszva hatalmasat az ötös jobb sarkánál Brígido lövésénél.

51. p.: 17.347 néző van a meccsen.

54. p.: Traoré passzolt jobbról, Zachariassen átvétel után, 17 méterről lőtt a jobb alsó mellé jobbal.

58. p.: Jovancsics Amanovics beadása után az ötös bal sarkától ollózott a bal felső mellé. Látványos volt...

73. p.: Wingo jobb oldali beadását elrúgja Traoré s a jobb sarok elől Kairov. |

74. p.: Végleg eldőlt. Wingo lőtt, Zachariassen úgy ért bele a labdába, hogy maga elé tette, majd az ötös jobb sarkáról keresztbe lőtte azt, középen érkezett a csereként beállt Bassey, aki pár llépésről a kapuba helyezett. 4-1!

81. p.: Muzsukov nótáját elhúzták, mehet zuhanyozni, mert megkapta a második sárgáját, Laidouni felrúgásáért. A 78. percben kapta az elsőt. Kissé elszakadt a nála a cérna...

87. p.: Laidouni lőtt jobbal fölé a 16-os elől.

89. p.: Civis adott be élesen balról, középen Auzqui a véfőjét megelőzve robbant a labdára, de 8 méteres fejese után Mokin magához ölelte.

90. p.: 2. perc hosszabbítás lesz.

91. p.: Nagyon szép támadás végén Bassey 6 méterről adta meg a kegyelemdöfést. 5-1!

92. p.: Vége!

Batumi-Slovan 1-2! JÖN A RANGADÓ!

A KEZDÉS ELŐTT:

19.47: Mindkét csapat játékosai melegítenek, mint ahogy a szurkolók is:


 

19.15: Gyülekeznek a szurkolók:


 

A csapatok buszai a Groupama Arénánál:

 

A MÉRKŐZÉS ELŐTT:

A Ferencváros sajtótájékoztatójáról ide kattintva lehet olvasni.

A Tobol sajtótájékoztatójáról ide kattintva lehet olvasni.

Kulcsfontosságú a továbbjutás a Ferencváros számára - részletek ide kattintva olvashatók.

A Tobol egyik nagy találkozásáról ide kattintva lehet olvasni.

Legfrissebb híreink