BL: Csercseszov hallott az FTC és a Slovan közös múltjáról - reakció

Az új fiúkról is beszélt az értékelésében.

Forrás:

Mint megírtuk, az FTC tök laza 5-1-es sikert aratott a kazah bajnok Tobol ellen, így ugyanilyen összesítéssel továbbjutott az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójába. A következő körben a pozsonyi Slovan lesz az ellenfele a magyar bajnokcsapatnak. 

A Tobol elleni találkozót követően Sztanyiszlav Csercseszov sajtótájékoztatón értékelt.

- Határozottan akartunk kezdeni, szó sem volt arról, hogy csak az első 10 percben terveztünk jól játszani. Az volt a cél, hogy egyenletesen jó játékot tudjunk nyújtani 90 percen keresztül. Örülök, hogy csapatként így szerepeltünk, az egyéni teljesítmények rendben voltak. Szeretnénk tovább fejlődni – kezdte értékelését Csercseszov.

Az FTC trénere kérdésre válaszolva a nyáron szerződtetett futballisták helyzetéről, valamint támadóinkról is beszélt.

- Nem egyszerű mindenkit ugyanolyan hamar beépíteni a csapatba, de szerdán Adama Traoré mellett csereként Mats Knoester és Xavier Mercier is lehetőséget kapott. Vannak játékosok, akik hamar felveszik a ritmust, ilyen például Anderson Esiti is, aki a tavasszal is több lehetőséget kapott, ezt láthatjuk Traoré esetében is. Dolgozunk ezen folyamatosan – jelentette ki Csercseszov. – Nemcsak remek támadósorunk van, amiről érdemes szót ejteni, hanem kiváló védekező játékosok is, például Botka Endre vagy Pászka Lóránd. Mindig azok játszanak nálam, akik a legfittebbek, a szerdai felállás is ez alapján lett kiválasztva. Ryan Mmaee hamarosan visszatérhet, a jövőben rá is számíthatok. A legfontosabb, hogy mindig a legmegfelelőbb játékosokkal pórbálunk operálni. A Tobol elleni visszavágón mindenki jól végezte a dolgát.

Sztanyiszlav Csercseszov már a következő, Slovan elleni párharcról is beszélt.

- Először is ki kell elemeznünk a leendő ellenfél mérkőzéseit. Hallottam a két csapat közös múltjáról, viszont még nem láttam a pályán a két gárdát egyszerre élőben. Remélem, hogy a múltban történtek nem befolyásolják majd negatívan a jelent.
 

Legfrissebb híreink