nb1.hu

Veszprém-ETO: két gól a pótolt rangadón – reakció, tabella

Mindkét félidőben rezdült a háló.

 

AZ ETO JELENTÉSE:

 

"Az NB III. Nyugati csoportjának 9. fordulójából elhalasztott mérkőzését pótolta szerda kora délután az ETO Akadémia. Fiataljaink az élmezőnyhöz tartozó Veszprém otthonába látogattak, ahol a hazai csapat mindkét félidőben betalált, és hiába játszottunk a második játékrész második felében fölényben, nem tudtunk a kapuba találni, így hazai siker született.

 

VLS Veszprém – ETO Akadémia 2-0 (1-0)

Veszprém, Városi Stadion. V.: Kubicsek (Kiss B., Jakab).

VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Keresztes (Major 46’), Somogyi, Kovács D., Baldauf (Varga M. 67’), Rédling, Vass (Nagy R. 67’), Krebsz (Gálfi 57’), Zachán. Vezetőedző: Pető Tamás.

ETO Akadémia: Ruisz – Szamosi (Szabados 80’), Vidnyánszky, Pereira, Katona (Erdei 46’), Tamás K. (Vadász 68’), Tuboly, Szabó T., Múcska, Farkas B. (Hanzli 80’), Kanalos (Sipőcz 46’). Vezetőedző: Király József.

Gsz.: Baldauf (14’), Major (51’).

 

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, az első negyedórában a mezőnyben folyt a játék. A 14. percben a Veszprém szerezte meg a vezetést. Egy felszabadítás után a hazaiak vissza tudták emelni a labdát a kapunk elé, ahol Baldaufhoz került, a veszprémi támadó egy lövő csellel átverte védőjét, majd a hálónkba lőtt 1-0. Három perccel később Keresztes elé került a labda a kapunktól nyolc méterre, aki nagy erővel nem sokkal a felső léc fölé lőtt. A 36. percben az alapvonaltól végezhettünk el szabadrúgást, amit Tamás és Múcská játszott meg kicsiben, majd előbbi beadása után mentett a hazai kapus. A félidő hátralévő részében veszélyesebben játszottunk, ám az egyenlítés nem sikerült. A második játékrész első komolyabb lehetősége a Veszprém előtt adódott. Baldauf vezette a kapukra a labdát, majd lőtt, ami megpattant, így szögletre pattant. A sarokrúgás után azonban már sikerült megduplázni előnyét a Veszprémnek. Baldauf szögletét Zachán csúsztatta meg a röviden, majd a csereként beálló Major érkezett, és közelről a hálóba lőtt 2-0. Egy óra játék után mezőnyben átvettük az irányítást, ám nem sikerült feltörni a vendégek védelmét. A 73. percben Múcska lőtt jó huszonöt méterről, Héninger hatalmas bravúrral tolta ki a léc alól. A 84. percben Major lépett ki, a kifutó Ruisz hárítani tudta a lövését. Több lehetőség már nem volt a mérkőzésen, így kétgólos hazai győzelem született.

 

Király József: – Az első félidőben ellenfelünk ránk erőltette akaratát, párharcokban erősebbek voltak, a labdák nagy részét ők szedték össze. Ami pozitívum, hogy a második félidőben tudtunk váltani, és akkor játszotta azt a csapat, amit az első perctől kellett volna. Ebből a mérkőzésből is tudunk tanulni, hiszen kijöttek olyan hibák, amiket ki kell javítanunk. Örömteli még, hogy a játékosok az első perctől az utolsóig végig darálták a mérkőzést, és nem adták fel egy pillanatra sem."

 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC