nb1.hu

Vasas nevelésű kapust igazoltak a lilák

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A KECSKEMÉT BEJELENTÉSE:
 
"Kapus poszton bővült tovább a KTE HUFBAU kerete, a Vasas nevelésű Lékai Soma a Putnoktól érkezik hozzánk. A 24 esztendős hálóőr az utóbbi három szezonban folyamatosan alapembernek számított klubjainál.
 
Lékai a III. Kerületnél ismerkedett meg a futball alapjaival, majd a Vasashoz került, ahol egészen az U21-es korosztályig végig is járta az utánpótlást. Angyalföldön aztán felnőtt szinten is bemutatkozhatott, Ligakupa meccsek mellett az NBII-ben is védhetett. 2015-ben a Pénzügyőr érintésével igazolt Kisvárdára, ahol újra NBII-es meccseken védett, de a 2016/2017-es szezonban másodikszámú kapusként számoltak vele. Innen Salgótarjánba, majd Szekszárdra igazolt, ahol stabilan számítottak rá a kezdőben, szinte meccset sem hagyott ki. 2019 nyarán Ózdra igazolt, az anyagi okok miatt megszűnő klubtól aztán Putnokra vezetett az útja télen, a mögöttünk hagyott szezonban 17 alkalommal védett.
 
Hogyan került képbe számodra a KTE?
Friss és gyors lefolyású tárgyalás végén kerültem a KTE-hez, első körben Trepák Attila kapusedző keresett meg, hogy bennem gondolkodnak a stábbal. Érdeklődtek a státuszom és az edzettségi állapotom felől is, ezután felvázolták számomra a célokat is, amik nagyon szimpatikusak és csábítóak voltak, így örömmel jöttem Kecskemétre.
 
Vasas nevelés vagy, hogyan vezetett az utad Kecskemétre?
Igen, a Vasasnál nevelkedtem, onnan kerültem igazából Kisvárdára, ahol az első félévemben védtem, utána sajnos nem. Onnantól kezdve folyamatosan azt néztem, hogy olyan helyre igazoljak, ahol rendszeres lehetőséget kapok. Ez tulajdonképpen sikerült is, Szekszárdon másfél évet védtem végig, utána azért döntöttem a váltás mellett, mert komolyabb célokért szerettem volna küzdeni. Tulajdonképpen Ózdon is végig védtem, sajnos ott anyagi gondok adódtak, Putnokról aztán azért jöttem el, mert Kecskeméten reményeim szerint megtaláltam azokat a célokat, melyekért érdemes keményen dolgozni.
 
Kapus vagy, így a napi munka döntő részét Trepák Attila irányításával, Mészáros Dáviddal és Berta Csabával végzitek majd el. Milyenek az első benyomásaid?
Az első edzések alapján mindenki nagyon szimpatikus, korábban még nem dolgoztunk együtt. Attila után én is érdeklődtem azért, hogy milyen szakmai munkára számíthatok vele, illetve hogyan is készüljek fel rá. Mészit sem ismertem korábbról, de egy fiatal és tehetséges kapusról van szó, aki az NBIII-ban tavaly is több meccsen védett.
 
Szekszárdiként vannak közép csoportos tapasztalataid, milyen bajnokságra számítasz idén?
Most két komoly rivális, a Pécs és a Szentlőrinc is fellépett az NBII-be, de mindig ez számított szerintem az egyik legstabilabb csoportnak. Itt az utolsó is meg tudja akár lepni az elsőt, kis különbségek vannak a csapatok között. Szerintem a három közül ez a legkiegyensúlyozottabb csoport, vélhetően így lesz ez idén is."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC