nb1.hu

Tatabánya: feljutottak az NB III-ba, de az elnök az NB II-ről nyilatkozott

Szóba került a költségvetés is.

Mint ismert, az MLSZ elnöksége hétfőn döntött a hazai bajnokságok sorsáról, az NB I és a Magyar Kupa kivételével az összes többi sorozatot lezárta. Ezáltal meglettek a kiesők és a feljutók az alsóbb osztályokban, így a Komárom-Esztergom megyei bajnokság élvonalának az első helyezettje, a Tatabányai SC, megkapta a lehetőséget az NB III-ban való indulásra. Sámuel Botond, a tatabányai klub ügyvezető elnöke, így nyilatkozott erről a kemma.hu-nak:
 
,,Egyértelmű célunk az NB III.-ban való indulás, így az április 15-i határidőig leadtuk az NB III.-as licenckérelmünket az MLSZ felé, amelyet a szövetség el is fogadott. Ahhoz azonban, hogy valóban indulhassunk a harmadosztályban, még sok, elsősorban gazdasági feltételt kell teljesítenünk. Sajnos korábban előfordult már Tatabányán, hogy nem volt meg az anyagi fedezet egy teljes bajnoki szezonra, ez most nem fordulhat elő. A következő napokban, hetekben megkezdjük a tárgyalásokat a városvezetéssel és a lehetséges támogatókkal, hogy előteremtsük a harmadosztályban való indulás költségeit. Természetesen nem kiesőjelöltek szeretnénk lenni, a célunk az, hogy erős középcsapattá váljunk. Az ehhez szükséges költségvetés bő felével rendelkezünk eddig. A városvezetés is támogatja a terveinket, plusz forrásokat is ígért számunkra az NB III.-as szerepléshez, de a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt még sok mindent újra kell tárgyalnunk, hiszen jelenleg a járvány elleni védekezés a legfontosabb."
 
A tatabányai futball hagyományi megkívánják, hogy legalább az NB II-ig eljusson a csapat, amihez megvan az utánpótlásbázis és a szükséges létesítmények is. Sámuel Botond elmondta, hogy folyamatos építkezésre van szükség. Elmondta továbbá, hogy gy nem vágnak neki az NB III-nak, hogy nincs meg az anyagi fedezete a következő bajnokságnak, illetve az NB II-es indulásnak. Nyilatkozata szerint, június 30-ig eldől minden.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC