nb1.hu

III. Kerület: foganatja lett a kimondott szavaknak – reakció

Értékelt Aczél Zoltán.

ÍME, A III. KERÜLET HÍRE:
 
 
“Kiütéses, 8-0-ás győzelmet aratott a Kerület vasárnap a bajnokság 7. fordulójában a Teskánd ellen hazai pályán. Volt is miért bizonyítania a fiúknak, hiszen a Veszprém elleni 1-0-ás vereség, illetve az idegenbeli meccs második félidejében mutatott játék finoman szólva is hagyott némi kívánni valót maga után. Az együttes a legjobb módját választotta a bizonyításnak, gólgazdag mérkőzésen, igazi csapatként küzdve szerezte meg a három pontot maximálisan kiszolgálva saját közönségét.
 
Kokenszky Norbert mesterhármasával, valamint Elek Bence és a csapatkapitány, Barczi Dávid két-két góljával, illetve Vankó Imre találatával a Kerület 8-0-ra verte a Teskánd KSE csapatát a bajnokság 7. fordulójában. Az ellenfélnek esélye sem volt, Barcziék igazi csapatmunkát bemutatva, a 4-0-ás félidőt követően sem leállva arattak még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet. Aczél Zoltán természetesen elégedetten értékelte a látottakat közvetlenül a mérkőzést követően, kiemelve a csapatmunkát és a küzdőszellemet.
 
– Pontosan ez az, ami miatt szerdán felemeltem a hangomat a Veszprém elleni meccs után. Mert ha ennyire akarnak a fiúk és mindezt egy olyan meccsen egy olyan ellenféllel szemben teszik – nem megbántva az általam nagyon tisztelt Teskándot – amelyet már az első játékrészben lerendeztek, akkor jogosan merülhetett fel bennem a kérdés, hogy hol van az akarat. Meg kell tanulnunk, hogy nem egy gond, egy probléma után kell összeszednie magát egy csapatnak, hanem végig. A labdarúgás megbüntet, ha lemaradsz, akkor kimaradsz. Büszke vagyok a fiúkra, mert sokat fogadkoztak és úgy tűnik, hogy az elmúlt napok alatt kimondott szavaknak lett foganatja. A taktikai gyakorlásokból visszaköszönt szinte minden – a pontrúgások és a támadások felépítése – amit gyakoroltunk. Tudtuk, hogy többet fogjuk birtokolni a labdát, hogy mi fogunk fellépni támadólag, ahogy azzal is tisztában voltunk, hogy az ellenfél fel fogja tolni a védekezését.
 
Aczél Zoltán a Veszprém elleni mérkőzést követően bírálta a csapat mentalitását, ám ezúttal – több más dolog mellett – pont ez volt az, amit kiemelt pozitívumként.
 
 – A csapat mentálisan is jól állt hozzá a meccshez, ezt jól mutatja, hogy még az utolsó percekben is szereztünk gólokat. Én azt mondom, hogy biztosan van ennél jobb játék is, de elégedettnek kell lennem, mert a játékosok elgondolkodtak a szerdai vereség után. Én azt vallom, hogy aki hibázik és beismeri a hibáját, majd tud változtatni rajta, az nagy ember. Elégedett vagyok, mert kiszolgáltuk a közönséget, kiszolgáltuk magunkat gólok tekintetében és annak is külön örülök, hogy nem álltak le a fiúk az első félidő után. A második játékrész előtt azt kértem, hogy ne álljunk le, hogy lássam az örömöt a játékosaim arcán, hiszen 4-0-ára vezettek, örömfocit kértem tőlük – értékelt Aczél.
 
Örömfociban nem volt hiány, Kokenszky Norbert mesterhármast jegyzett, Elek Bence – akinek nevét dalban skandálta a szurkolótábor – és a csapatkapitány Barczi Dávid duplázott, Vankó Imre pedig gólpasszt adott és szintén feliratkozott a gólszerzők közé. De ott van Schuszter Ronald, aki hatalmas kedvvel és nagyon jól játszott, vagy éppen Kozics Barna, aki felszántotta a pályát, de Egerszegi Tamást vagy éppen Fejes Andrást is ki lehetne emelni, de ezzel az erővel egyesével mindenkit, hiszen a teljes csapat remekelt. Szóval egy ilyen meccs és ilyen egyéni teljesítmények után adódik a kérdés, hogy vajon ki lehet-e, ki kell-e egyáltalán emelni bárkit is?
 
 – Nem szeretnék kiemelni senkit, pedig akár megtehetném – folytatta az értékelést Aczél Zoltán. – Ott van Kokenszky Norbert, aki három gólt rúgott, tehát a mezőny egyik legjobbja volt, de ilyen erővel Schuszter Ronaldot is említhetném, aki három ember helyett futott, vagy Kozics Barna, aki kimondottan jól futballozott, vagy Egerszegi Tamás, aki hátulról építkezett és leste le az ellenfél szórványos támadásait, vagy Barczi Dávid, aki gólt rúgott és kiszolgálta a társait és teljesen más képet mutatott magáról, mint szerdán. Minden csapatrészben voltak kiemelkedő teljesítmények, éppen ezért mondom, hogy a három gól remek teljesítmény, de nem csak azt mérem, hanem a csapatmunkát. Ez a győzelem a csapatmunka eredménye volt – mondta a vezetőedző. 
 
A vasárnapi sikerrel a Kerület (13 pont) a tabella 4. helyére ugrott előre, és csupán két pont választja el a harmadik helyezett Érdtől, míg a Puskás Akadémiától vereséget szenvedő listavezető Veszprém öt pontra van. A bajnokság 8. fordulójában éppen Érdre utazik Aczél Zoltán együttese, ráadásul azzal a tudattal, hogy egy esetleges győzelemmel akár a tabella második helyét is megszerezhetné.”
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC