nb1.hu

Így szakadt meg az MTK II tavaszi veretlenségi sorozata

Budapest – Orkánban volt a meccs, a két szakvezető is értékelt.

A tavasszal eddig veretlen MTK II a Dorogtól kapott ki a hétvégén. A fővárosiak honlapja így számolt be a találkozóról.

 

"Ellenfelünk, a forduló előtt, 14-8-4-es mutatóval, kerek ötven ponttal állt, mint az élmezőny tagja. Pölöskei Gábor csapata, annak tudatában lépett pályára, hogy a tavasszal lejátszott tíz találkozóján veretlen, öt győzelem, öt döntetlen a mérlege, és a megszerzett negyven ponttal, a nyolcadik helyen áll. Nem várt könnyű összecsapás fiainkra, és nem is lett az.

 

Orkán erejű szélben és szakadó esőben indult útjára a labda, ami nem könnyítette meg a mérkőző felek dolgát, és végig rányomta bélyegét az összecsapásra. Az elején sokat birtokoltuk a labdát, védekezésre kényszerítettük ellenfelünket, de ez csak negyedórát tartott, utána feljöttek a dorogiak, amit több veszélyes elfutásuk is jelzett. Egyik csapat sem kényeztette el helyzetekkel szurkolóikat, pedig megérdemelték volna azok, akik a cudar idő ellenére is kilátogattak a BKV Előre pályára. Feltolta védekezését a Dorog, a kontráinkban rejlett némi lehetőség, de nem éltünk velük. A játékrész végén ismét ellenfelünk percei következtek, domináltak, irányították a játékot, de gólt egyik gárda sem talált.

 

A második félidő eleje dorogi sárga lappal és kék-fehér mezőnyfölénnyel indult, de helyzetekig csak elvétve jutottunk. Mindkét csapat játékát több pontatlanság jellemezte, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, ez, és persze az egyre rosszabb talaj is gátja volt a folyamatos futballnak. Egyszer hibáztunk csak, de ezt könyörtelenül kihasználta ellenfelünk.  

 

70. perc: A csereként beállt Vígh Ádám, Sitku Illés mesteri kiugratásával középen egyedül törhetett kapura, és a tehetetlen Demjén lábai között, a kapu közepébe lőtt (0-1).

 

Mindent megpróbáltunk ugyan ezután az egyenlítés érdekében, átszervezte vezetőedzőnk a csapatot, de nagyon masszív volt hátul a Dorog, a végén pedig a legjobb módját választották a védekezésnek, támadtak, és nem adták át a kezdeményezés lehetőségét, ha meg elvesztették a labdát, azonnal visszazártak.

 

A három perc hosszabbításban sem született gól, így megszakadt a Pölöskei-gárda tavaszi, tízmérkőzéses veretlenségi sorozata.

 

A találkozó végén mindkét szakvezető értékelte a látottakat.

 

A mérkőzés képgalériája a linkre kattintva érhető el

 

Németh Szabolcs, vezetőedző (Dorogi FC): – Gratulálok csapatomnak a mai mérkőzéshez, és ellenfelünk is az eddigi szép sorozatához. Komoly céljaink vannak, szeretnénk feljutni az NB II.-be, ehhez ma mindenképp nyerünk kellett. Nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk egy góllal, külön öröm, hogy ezen a nehéz talajon is ilyen mérkőzést produkáltunk. Sokkal agresszívabban játszottunk, mint a kék-fehérek, nem engedtük kibontakozni őket, a párharcokat pedig rendre megnyertük. Ez kellett a sikerünkhöz.

 

Pölöskei Gábor, vezetőedző (MTK Budapest II.): – Ellenfelünk szervezetten és motiváltan futballozott. Nem véletlen, hogy feljutásra állnak, és jövőre NB II-esek akarnak lenni. Szoros, egálos meccs volt, de egyetlen hibánk eldöntötte a három pont sorsát. Nem volt bennünk több, kevés gólhelyzetet dolgoztunk ki, nem voltunk veszélyesek. A mérkőzés összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, de nem érdemtelen ellenfelünk győzelme sem, amihez gratulálok.

 

Csapatunk, a következő, huszonkilencedik fordulóban, jövő hét vasárnap 17:00 órakor a Csornai SE ellen lép pályára a Kocsis István városi sporttelepen.

 

MTK Budapest II. – Dorogi FC 0-1 (0-0).

NB III., Nyugati csoport, 28. forduló. BKV Előre SC Sporttelep.

Vezette: Kátai Gábor, asszisztensek: Berényi Ákos és Márkus Péter.

Gólszerző: Vígh (71. perc).

MTK Budapest II.: Demjén – Sági, Talabér, Szalai, Széles – Kovács, Katona – Szatmári, Vogyicska, Takács – Hujber. Kispad: Fadgyas – Schrammel, Tóth, Magyar, Szabó, Fehér, Bayer. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Takács helyett Schrammel és Kovács helyett Tóth (69. perc). 

Sárga lap: Talabér (34. perc), Sági (79. perc).

Dorogi FC: Szemerédi – Fürjes, Kovács, Berkó, Fekecs – Hauser – Szedlár, Mészáros, Kun, Perovics – Sitku. Kispad: Grósz – Nagyházi, Vígh, Reznek, Nagy Z., Nagy R., Bojtor. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Csere: Kun helyett Reznek (52. perc), Mészáros helyett Vígh (66. perc), Perovics helyett Nagyházi (86. perc).

Sárga lap: Mészáros (48. perc)"

 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC