nb1.hu

Gólvágóval erősített a Tiszaújváros, három érkező Kazincbarcikán

Igazolt a Vác és a Tatabánya is.

TISZAÚJVÁROS:
 
A mai napon megjelent MLSZ Hivatalos értesítő alapján a 2021/2022-es NB III-as bajnokság újra 20 csapatos lesz, és várhatóan a Putnok és Salgótarján csapatok fognak nevezési lehetőséget kapni, vagyis hiába estek ki, megmenekülnek.
 
A fentiek miatt is fontos a keret minél jobban történő megerősítése, hiszen újra hétközi fordulók lesznek és nagyon hosszú lesz a bajnokság. 
 
Visszatérő 30 éves gólvágó: Nagy Dávid Balázs egy év kitérő után tér vissza Tiszaújvárosba. 
 
Korábban 2018/2019-es bajnokságban 29 bajnoki mérkőzésen 15 gólt ért el, majd a következő évben 11 mérkőzéshez 2 gól párosult, viszont a Magyar Kupában Villányt 6 góllal szórta meg a mi Dávidunk. 
 
Köszöntjük Dávidot újra a csapatban és jó egészséget és sok sportsikert kívánunk neki! 
 
Hajrá Újváros!
 
KAZINCBARCIKA:
 
Újabb három játékossal bővült a Kolorcity Kazincbarcika SC 2021/2022-es kerete. Fila Károly, Kálmán Szilárd és Kovács Dávid is csapatunkat erősítik jövőre.
 
Újabb visszatérőt köszönthetünk csapatunknál Fila Károly személyében. A huszonhat éves hálóőr 2017-től volt csapatunk játékosa, sőt még a 2020/2021-es szezonban is játszott Kazincbarcikán, azonban a magánéleti okok miatt szeptemberben mégis az átigazolás melett döntött. Fila tehetségére és a barcikai körülmények hiányt nem nélkülöző ismeretére kifejezetten nagy szükségünk lesz a 2021/2022-es bajnoki szezonban.
 
Kálmán Szilárd a Győri ETO korosztályos csapataiban játszott, majd a 2015/2016-os szezonban a Békéscsaba 1912 Előre csapatához igazolt, ahol először az NB3-as, a következő évben pedig NB2-ben szereplő együttesben is szerepelt. A játékos három csabai évet követően a 2018/2019-es szezonban már a feljutást megcélzó, Pécs együtteséhez igazolt, ezt követően pedig az elmúlt két bajnoki évet a román másodosztályban töltötte a Csíkszereda csapatánál.
 
Kovács Dávid személyében fiatal támadót igazoltunk. A huszonhárom éves labdarúgó a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett, ahol a korosztályos együttesek alapemberének számított. Kovács 2016-ban igazolt Siófokra, ott mutatkozott be az NB2-ben és szezonról-szezonra egyre több lehetőséget kapott a másodosztályú bajnoki mérkőzéseken. A játékos két évet töltött Siófokon, majd megfordult a Vasas, a Tiszakécske, a Soroksár és a Füzesgyarmat csapataiban is. A labdarúgó a legutóbbi szezonban a Szentlőrinc együttesénél játszott.
 
VÁC:
 
JÁTÉKOSAINK CSANK JÁNOS IRÁNYÍTÁSÁVAL NEKIVÁGTAK A HATHETES MUNKÁNAK. MÁR ÚJ ÉRKEZŐ IS VAN MERTSE ÁBEL SZEMÉLYÉBEN, ILLETVE CSABA DÁNIELLEL IS MEGEGYEZETT KLUBUNK VEZETŐSÉGE.
 
A Vác FC július 17-én, csütörtökön délután Csank János szakmai igazgató irányításával elkezdte a felkészülést az NB III 2021–22-es kiírására.
 
Arra a harmadosztályú bajnokságra, ahol a korábban tervezett 54 csapat helyett az előző idénnyel megegyezően ismét összesen 60 együttes küzdhet meg a helyezésekért – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi határozatából. Az MLSZ elnöksége – tekintettel arra, hogy az NB I-es klubok jogosultak tartalékcsapatot nevezni a 2021–2022-es NB III-as bajnokságba – a tartalékgárdák megnövekedett létszáma miatt engedélyezte, hogy a következő idényben is 3×20 együttes szerepelhessen az NB III-ban.
 
A döntés azért érdekes, mert az NB III előző, 2020–2021-es idényének minden, kiesés ellen küzdő csapata úgy vágott neki, hogy a bennmaradáshoz legalább a 14., vagy a nem legrosszabb 15. helyezést el kell érnie, mivel a 2021–2022-es kiírásban a korábban eldöntött létszámcsökkentés miatt csak 3×18, tehát összesen 54 együttes állhat – pontosabban állhatott volna – rajthoz. Most, ezzel a döntéssel mindez gyakorlatilag semmissé válik, hiszen borítékolható, hogy a legrosszabb 15. helyezett, a Putnok, illetve valószínűsíthető, hogy a három csoport 16. helyezettje, a Salgótarjáni BTC, a Hódmezővásárhely és a Gárdony is ismét az NB III tagja lesz.
 
No, de vissza csapatunkhoz, a Vác FC-hez…
 
A tegnapi első – máris labdás – tréningen nem vett részt a klubtól már korábban távozó Szenes Bence mellett a tavasszal végig sérüléssel bajlódó Tóth Bálint sem, aki Gödöllőre igazolt. Ahogy arról korábban már hírt adtunk, legendánk, Rusvay Gergely Berkenyén folytatja játékos-edzőként, így természetesen ő sem kezdte már el a Váccal a felkészülést.
 
Ellenben örömteli, hogy feltűnt egy új arc az első edzésen, sőt, már a megegyezés is megszületett vele! A diósgyőri nevelésű, de mogyoródi illetőségű, 21 esztendős Mertse Ábel (képünkön) az előző szezonban az NB III Keleti csoportjában szereplő Putnok FC-ben futballozott és 34 bajnokin 5 gólt szerzett. Csank János a szélső támadó posztján vetheti majd be a fiatal játékost, aki tehát biztosan a Vác FC-ben folytatja karrierjét.
 
A kerettel kapcsolatos további hír még, hogy klubunk vezetősége megállapodott a legutóbbi a Közép-csoportot megnyerő Iváncsa ballábas belső védőjével, Csaba Dániellel. A szintén 21 éves labdarúgó a Budapest Honvéd nevelése, de futballozott Ajkán is, mielőtt Iváncsára igazolt volna. A Pest megyei együttesben az előző idényben 22 bajnokin szerepelt (11-szer kezdőként) és négy gólt szerzett.
 
A csapatunkat másfél éve erősítő belső védő, Koval Viktor viszont a közeljövőben próbajátékra megy Csákvárra.
 
Csank János szakmai igazgatót az első tréning után benyomásairól, a tervekről és az előző idényről is kérdeztük:
 
„A tavaszra visszatekintve azt tudom elmondani, hogy sajnos nem szerepeltünk jól – mondta honlapunknak Csank János. – Több gólt kaptunk annál, mint amennyit szerettem volna, igaz, sok sérültünk volt, folyamatosan kulcsjátékosok dőltek ki a sorból. A hajrára aztán feszült helyzet alakult ki, nagy volt a tét, de végül sikerült bent maradni – igaz, mostanra kiderült, a mögöttünk kieső helyen végző (csapat)ok is megmenekülhetnek… A rövid, kéthetes pihenő során a Tarpa osztályozó mérkőzéseit figyeltem, és bár nem sikerült a pályán kiharcolniuk az NB III-as tagságot, remélem, hogy mégis indulhatnak a harmadosztályban. A mai első tréningen Mertse Ábel mellett részt vett a legutóbb a Berkenyében játszó Balga Balázs is, aki Vácott nevelkedett. Összességében 20-22 fős keretet tervezünk. Hathetes felkészülés vár ránk az augusztus 1-jei bajnoki rajtig, amely során az edzések mellett természetesen edzőmeccseket is játszunk. Az idő rövidsége miatt „vegyes” felkészülést tervezek, amelyben a kemény munka mellett a frissítésnek is szerepet kell játszania. A második és a harmadik hét azonban nem biztos, hogy kellemes lesz a játékosok számára…”
 
TATABÁNYA:
 
ÁTIGAZOLÁSI HÍREK!
 
Csapatunkban folytatja pályafutását Szegleti Gergely aki Nagykanizsáról érkezik a Bányászba!
 
Gergő Zalaegerszegen nevelkedett és itt is mutatkozhatott be az NB II.-ben sőt az U20-as válogatottba is meghívást kapott. Az elmúlt szezonban Nagykanizsán szerepelt ahol 6 gól mellett kiosztott 21 gólpasszt is! 
 
Bekő Balázs: Egy hosszú folyamatnak a végén vagyunk hiszem már 2 éve szeretnénk Gergőt a sorainkban tudni így nagy örömömre szolgál hogy végre sikerült. Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz az elképzeléshez hogy csak minőségi játékosokat igazolunk akik segíteni tudnak a céljaink elérésében és Ő ilyen. Úgy gondolom a tavalyi szezon egyik legjobb középpályását tudtuk megszerezni. 
 
Szegleti Gergő: Nagyon örülök hogy itt lehetek. Valóban egy hosszú történetnek került pont a végére. Egy nagy múltú klubról van szó így nagyon szívesen tettem eleget a megkeresésnek. Azért is választottam a Tatabányát mert egy rendkívül dinamikusan fejlődő csapatról van szó amit a tavalyi szezonban be is bizonyítottak előkelő helyezésükkel. Igyekszem a legtöbbet kihozni magamból ezzel segítve a klubot. Szurkolóknak pedig Jó szerencsét!
 
Sok sikert kívánunk neki tatabányai színekben!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC