nb1.hu

Felkészülés: Pisont vs. Gálhidi

Kispesti legendák találkozása.

Pisont István játékosként (legnagyobb király a beceneve a szurkolók köreiben), míg Gálhidi György edzőként lopta be magát örökre a Kispest-fanatikusok szívébe.
 
Pisont 31-szer volt magyar válogatott, 1 gólt is szerzett a nemzeti csapatban, de ami még ennél is fontosabb a Honvéd drukkereinek az az, hogy 1998 és 1994 között 117 találkozón 77 kispesti gólt szerzett. Nem mellesleg az 1988/89-es, az 1990/91-es és az 1992/93-as bajnokságban is aranyéremhez segítette a csapatát. Edzőként 2017-ben tért vissza Kispestre, azóta a második csapat szakmai felkészítéséért felel.
 
 

Azerbajdzsán – Magyarország 1998.10.10 Pisont István gólja

a mérkőzés adatlapja: http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/988

 
Gálhidi György játékosként Csepelen volt több, mint Isten, két időszakban összesen 163 mérkőzésen lépett pályára a szigetországi egyletben, 3 gólt is szerzett az élvonalban, mindegyiket csepeliként.
 
A Honvédnak 1998-/99-es és az 2003/04-es bajnokságban volt a szakmai dirigense, a második gárdának meg 2016/17-ben, őt váltotta Pisont. 
 
Gálhidi a második edzősködése miatt vált igazán ikonná Kispesten. Akkor a másodosztályban, az évek óta tartó vergődés végkifejleteként, még egyszer kicserélődött a játékoskeret, de a szakember az NB II-ben a sokak által előre leírt csapatával utcahosszal nyerte meg a bajnokságot a toronymagas esélyesnek tartott Vasas előtt, a Magyar Kupában meg bejutott a döntőbe, a finálét az FTC nyerte meg 3-1-re.
 
 

Globo Portré 176. adás – Gálhidi György (2019.07.30.)

http://globotv.hu/

 
A két szakember a hétvégén újra találkozhatott egymással, ráadásul hivatalosan, hiszen a Honvéd II a Taksonyt fogadta edzőmeccsen.
 
A bajnokságban már játszott egymás ellen kétszer is a két alakulat (Gálhidi a téli felkészülés alatt lett kinevezve), az első fordulóban Kispesten nyert 3-0-ra a Taksony, majd november végén a Honvéd nyert idegenben 2-1-re. És a most szombati találkozót is a kispestiek nyerték meg, ezúttal is 2-1-re.
 
Felkészülési mérkőzés
Budapest Honvéd-MFA–Taksony SE 2–1 (2–0)
Honvéd: Pomozi – Juhász Zs., Fehér, Markos, Buna, Zvara, Darabont, Feledy, Irimiás, Tóth P., Horváth R.
Csere: Mózer, Kóródi, Szász, Ágoston, Fogarassy, Nagy B., Tánczos, Greksa
Taksony Iváncsics – Fürjes, Hesz, Wágner, Pesti – Gálfi, Lakatos, Kákonyi, Szilágyi – Horváth, Tóth
Cserék: Patály, Szalai, Vass, Kozári, Nádházi, Szabó, Pataki
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC