nb1.hu

Dráma: felszámolhatják a legendás klubot

Tatabánya - A legújabb hírek szerint itt a vége.

 

A csakfoci.hu információi szerint felszámolják a 107 éves Tatabányát. A klubnál az elmúlt hónapokban folyamatosan kaotikus volt a helyzet. Bár a tatabányai focicsapat olasz, többségi tulajdonosa néhány napja egy helyesírási hibáktól hemzsegő, magyartalan posztban visszatért a Facebookra, és azt írta, 8 játékossal és új "staff"-fal küzdenek, már akkor is nehéz volt elképzelni, hogy ki tudnak állni a hétvégi bajnokira.
 
Néhány napja az egyesület többségi tulajdonosa azzal a kéréssel fordult a tatabányai foci hosszabb távú újjáépítésén dolgozó TFCE-hez, hogy további együttműködés keretein belül biztosítsák utánpótláskorú játékosaikkal a gazdasági társaság által üzemeltetett csapat NB III-ban való szereplését, és ezzel segítsék a társaságot.
 
A TFCE elnökségének álláspontja szerint ez az együttműködés szakmai szempontból a fiatal, 17-18 éves labdarúgók ismételt túlzó megterhelését jelentené, ezért az Egyesület elhatárolódott minden olyan megállapodástól, amely nem a labdarúgók érdekeit tartja szem előtt. Így a TFCE elnöksége a befektető kérésére reagálva, nemmel válaszolt.
 
 
Új edzővel kezdi a tavaszt a Tatabánya – NB3.hu
 
 
 
Az elmúlt hónapokban a klub számos büntetést kapott az MLSZ-től a fizetések elmaradása miatt, kizárták az átigazolásból, a szakmai stáb pedig szerződést bontott. A tartozások, valamint az emiatt kialakult állapotok miatt a hírek szerint felszámolják a patinás magyar egyesületet.
 
A korábbi játékosok a Bérgarancia Alaptól kaphatják meg elmaradt fizetésüket, amennyiben benyújtják erre az igényüket. A felszámolást az sem befolyásolja, hogy új ügyvezető, valamint új vezetőedző van a Tatabánya élén.
 
A csapat jelenleg 11. az NB III Nyugati csoportjában, vasárnap a Gyirmót II-vel játszana.
 
A Tatabánya története során kétszer hódította el a Közép-európai Kupát, háromszor jutott a Magyar Kupa döntőjébe. Olimpiai bajnok játékosai voltak – Csernai Tibor, Gelei József, Menczel Iván, Szepesi Gusztáv -, Kiprich József személyében gólkirálya is volt, edzőként többek között Lakat Károly, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor és Dalnoki Jenő is dolgozott az együttesnél.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC