nb1.hu

Csank János ismét bizonyította a tudását – reakció

Egykori tanítványa bánta ezt.

A Vác is sikerrel vette az első akadályt a MOL Magyar Kupában. A Duna-partiak a Tiszaújváros ellen arattak 3-0-s győzelmet. A félidőben még 0-0 állt az eredményjelzőn, aztán Csank János a szünetben hármat is cserélt. A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya remekül nyúlt bele a meccsbe, hiszen Balga és Zámbó is góllal hálálta meg a bizalmat. A végeredményt Nagy állította be a 66. percben. Ezekkel a módosításokkal Csank ismét bizonyította, hogy eléggé ért a futballhoz. 
 
Egyébként sokkal másabb is lehetett volna a találkozó forgatókönyve, ha az első percben Nagy Dávid gólra váltja a tiszaújvárosi tizenegyest, de a kapufa kibabrált vele. Érdekesség, hogy a Tiszaújvárost az a Vitelki Zoltán irányítja, aki korábban Csank János játékosa is volt, vagyis a mester legyőzte a tanítványát.
 
Nézzük, Csank hogyan értékelt a továbbjutás után:
 
"Az első félidőben kissé idegesen játszottunk, az első percben kapott tizenegyes sem tett jót. A jó fizikai adottságú ellenfelünk fölénybe is került. A szünetben három cserével átszerveztük a játékunkat és ez hatékonynak bizonyult. Jól szálltak be a cserejátékosok és szép gólokat szerezve megérdemeltük a győzelmet és a továbbjutást" – idézi a trénert a vacfc.com.
 
Vác FC–Termálfürdő FC Tiszaújváros 3–0 (0–0)
BVSC pálya, 150 néző. Vezette: Sipos Tamás (Bertalan Dávid, Nagy Viktor)
Vác: Halasi (Molnár L. 84. perc) – Purzsa (Csaba, szünetben), Kasza B., Stefán (Balázs S. 86. perc), Földi M. (Balga, szünetben) – Lukács K., Fazakas – Vén B., (Zámbó, szünetben), Tölgyes, Nagy Z. – Mertse. Szakmai igazgató: Csank János
Tiszaújváros: Galambvári – Bocsi, Gelse (Gönczi, 65. perc), Mahalek, Vasziljevics – Géringer (Erős, 79. perc) – Vitelki B. (Molnár M., 65. perc), Bussy, Lőrincz P. – Gottfried (Bartusz, szünetben), Nagy D. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Balga (50. perc), Zámbó (57. perc), Nagy Z. (66. perc).
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC