nb1.hu

Borgulya Kemenes után Bekőt is letudta – REAKCIÓK

Nem mehettek tutira az éllovasok.

Gyakorlatilag már mindenki elkönyvelte, hogy megvan a bajnokság első tuti kiesője, méghozzá a Balatonfüred, mert Sowunmi Thomas szakmai vezérletével csak 1 pontot szerzett a csapat.
 
Sowunmit Borgulya váltotta a kispadon, azóta varázsütésre megváltozott a csapat helyzete, méghozzá két győzelemnek köszönhetően.
 
De nem is akármilyen sikerek voltak ezek, hanem olyanok, amikre mindenki felkapja a fejét.
 
Mert a bajnokság tök utolsója elsőnek az éllovas, a Nyugati csoport első helyének egyértelmű esélyesének számító III. Kerületet győzte le 2-1-re hazai környezetben, míg a hétvégén a második helyezett Tatabánya vendégeként győzött 2-0-ra.
 
És az, ha egy utolsó helyezett gárda a világ bármelyik bajnokságának bármelyik osztályában egymás után legyőzi a két addigi legjobbat, az minimum figyelemre méltó teljesítmény.
 
A második elleni siker utáni nyilatkozatában Borgulya szerény volt, nem magát fényezte, hanem…:
 
„Gratulálok csapatomnak, amely ma is mindent megtett a sikerért. Ezen az úton kell továbbmennünk” – jelentette a vaol.hu.
 
A Balatonfüred a következő fordulóban az utolsó helyre került Nagyatádot fogadja.
 
Utolsót fogadni, mint azt a füredi példa is bizonyítja, nem feltétlenül életbiztosítás…
 
A Tatabánya szakvezetője, Bekő Balázs a következő értékelést adta:
 
„Sajnos ez a mérkőzés nem úgy alakult ahogy terveztük! A futball minden szegmensében alul maradtunk ! Úgy érzem mégis igazságtalan lennék a srácokkal, ha most túl szigorú lennék, hiszen eddig bravúrosan és erőn felül teljesítettek! Ilyen előfordul! Spongyát rá és megyünk tovább az általunk eltervezett úton! Köszönöm a szurkolóinknak hogy kibírták ezt a 90 percet és továbbra is mellettünk állnak! Hajrá Bányász!”
 
A Tatabánya a következő körben az utolsó előtti BKV Előre vendége lesz.
 
Tatabányai SC–BFC 0-2 (0-1)
Tatabánya, 400 néző. V: Gál.
Tatabánya: Kunsági – Kovács I., Gyürki, Soltész, Szabó R. (Kozák, 61.), Klausz, Hajas (Farkas, 67.), Németh A. (Árvai, 46.), Farkas V. (Sárközi, 52.), Székely, Katona (Víg, 61.). Edző: Bekő Balázs.
Balatonfüred: Berta – Géringer, Nagy Z.( Laurinyecz, 77.), Imre I., Csikós, Markó (Pápai, 90.), Schillinger (Bene, 72.), Szalai, Bartha, Szabó B., Tamás Sz. (Burucz, 77.) Edző: Borgulya István.
G: Szabó B (6. p., 0-1), Szabó B. (49., 0-2)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC