nb1.hu

Az SZTK „vendég” környezetben nehezen tartja a lépést a Budafokkal

Szigetszentmiklós – Az ügyvezető beszélt a csapat céljairól.

 

A Szigetszentmiklós ügyvezetője, Potoczki Tamás a klub honlapjának adott interjút. Beszélt az SZTK távlati terveiről, a másodosztályba való visszajutásról, az utánpótlás jelenlegi helyzetéről, és a klub létesítményeinek fejlesztéséről.

 

Mi történt a klubnál az elmúlt időszakban?

Ugye azt mondják, hogy mindig előre nézzünk, és én is ezt képviselem. A másodosztályból való kiesésünk nagyon fájdalmas volt, de utólag már azt mondom, hogy nem jött rosszkor. Nagyon faramuci ilyet mondani, de a létesítmény helyzetünk nem teszi még azt sem lehetővé, hogy a harmadosztályban hazai pályán játszunk, nemhogy magasabb osztályban. Erre később még visszatérünk. Sajnos, ahogy régebben is mondtam, nagyon sok szemetet fújt ide a szél a múltban, ami súlyos gondokat okozott, úgy a működésünkben, mint a fejlődésünkben. De tényleg azt mondom, hogy felejtsünk gyorsan, mert az új céljaink olyanok, amiket már egy tiszta oldalon kívánunk tovább írni a ‘miklósi futballtörténelemben.

 

Kicsit részletesebben hallhatnánk ezekről a jövőbeli célokról?

Természetesen. Nekünk nincsenek titkaink, bárki kérdezhet, és ha tud, segíthet is nekünk. Az elsődleges célunk, hogy a “hontalanságunk” mielőbb, és végérvényesen megváltozzon. Ebben most nagymértékű változás tapasztalható, hiszen végre valahára el tudtuk kezdeni a Regionális Utánpótlás Centrum (RUC) második ütemét, amit sajnos az időjárási, és engedélyezési eljárások nagyban lassítottak. Szerencsére jelentős anyagi segítséget is kaptunk kormányunktól, amit ezúton is köszönünk, és ennek is hála – hacsak nem májusban újra fagyni fog – most már semmi nem ment fel bennünket attól, hogy ez év második felének a végén 100%-os készültség mellett hazaköltözhessünk, ahol méltón nevelhetjük gyermekeinket, és láthatjuk vendégül szurkolóinkat az első csapat mérkőzésein.

 

Márton Gábor tömör véleménye a Fradi elleni meccsről

Mik a konkrét célok az első csapat kapcsán?

Ahogy már említettem, “mindig vendég környezetben” borzasztó nehéz helyzetben vagyunk vetélytársunkkal, a Budafokkal szemben, hiszen mint a vándormadarak, szállunk egyik stadionból a másikba. Sajnos ez véleményem szerint a mostani legnagyobb problémánk. Ennek ellenére azt mondom, hogy ez a város, a szurkolóink megérdemelnek egy másodosztályú csapatot, ezért egyelőre a céljainkon nem kívánunk változtatni. A jelenlegi kisebb döcögést is ennek a kárára írom!

 

Az utánpótlás jelenlegi helyzete okán is nagyon várjuk már, hogy megnőjenek az infrastrukturális lehetőségek, hiszen egyetlen pályán nehéz értékelhető munkát végezni.

Igen, ez pontosan így van. Kalapot emelek azon kollégák előtt, akik ellenállva a csábításoknak kitartanak mellettünk, és gyermekeink mellett, amit nem fogunk nekik elfelejteni. Szerencsére nagyon sok gyermek van nálunk továbbra is. A 14 év alattiaknál továbbra is jelentős létszámproblémákkal küzdünk, de a szó pozitív értelmében, hiszen rendkívül magas létszámokat mozgatnak az edzők. A felsőbb korosztályok is nagyon fontosak számunkra, de azt tudomásul kell venni, hogy a mi koncepciónk elsősorban a nevelés, amellyel az akadémiák töltését céloztuk meg. Fontos számunkra, hogy azok, akik magasabb szintet képviselnek, ne maradjanak nálunk, hiszen sokkal többet kaphatnak azoknál a kluboknál, ahol magasabb szinten, és magasabb költségvetéssel folyik a nevelés. Aztán előbb-utóbb mindenki hazajön…

 

Hogy áll jelenleg a már sokat emlegetett létesítményi beruházás? Lehet hallani ezt-azt.

Nem hallani, kérdezni kell! Az első ütem lényegében megvalósult – a két füves pálya füvesítése jelenleg is zajlik még -, most már a 4 hónapos kényszerpihenővel a hátunk mögött nagy ütemben elkezdődött a főépület építése az AKTÍV Kft. kivitelezésében, és rohamléptekben ki is bújik majd a földből az épület. Hatalmas munkagépek, és 2 toronydaru is munkába állt már. Jelenleg a pinceszinti kivitelezés zajlik. Itt hívom fel a figyelmet, hogy hamarosan egy webkamera is üzembe áll, ahol weboldalunkon keresztül bármikor pillanatképekbe nyerhetnek betekintést Önök is, hogy éppen mi zajlik odakint. Összességében kijelenthető, hogyha csúszással is, de már visszaszámolhatunk! Hamarosan frissítjük a kivitelezés kezdetén létrehozott facebook oldalunkat is, ahol folyamatosan képekkel mutatjuk be a fejleményeket! Egyelőre ennyi…

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC