nb1.hu

1300 szurkoló előtt tanította móresre a Vasas NB III-as ellenfelét

Putnok - Angyalföldi legendáról neveztek el egy sportközpontot.

Íme, az angyalföldiek beszámolója:
 
Putnok-Vasas 2-8
 
"Putnok és Angyalföld. E két helyet összeköti egy név: Várady Béla. A nemzet bombázójáról, klubunk legendás játékosáról, aki ifjúkorát Putnokon töltötte, nevezték el a nemrég átadott városi sportközpontot. Ennek ürügyén találkozott csapatunk a Putnoki VSE együttesével. A mérkőzést megelőzően először a helyi notabilitások (többek között Tamás Barnabás putnoki polgármester, Török Dezső megyei közgyűlési elnök és Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője) kíséretében a Putnoki Kiscsillagok mazsorettcsoport műsora volt látható. Ezt követően ünnepélyes köszöntéseket hallhatott a mintegy 1300 fős közönség, amelyekben megemlékeztek legendánkról is. Szurkolóink, miután csapatunk átadta a polgármesternek a 11-es számmal ellátott Várady-mezt, rázendített az ismert „Béluska, Béluska, úgy lő, mint a géppuska” rigmusra.
 

Csapatunkban ezúttal több jelenlegi, illetve volt Vasas Kubala Labdarúgó Akadémia-játékos is szerepelt. Kovács Milán, Rabatin Richárd és Rákos Bence az U19-es csapat tagja. Korábban a VKLA-ban pallérozódott Kovács Dávid és Szilágyi Zoltán, akik Siófokról tértek vissza, továbbá Tóth Olivér, aki a Balassagyarmat csapatától jött vissza.
 
Jól indult a mérkőzés csapatunk számára: már a 8. percben előnyhöz jutottunk, amikor Laczkó Zsolt baloldali beadásából Murka Benedek a kapu jobb sarkába lőtte a labdát (0-1), majd növeltük is nevezett előnyt Kovács Milán parádés szöktetése után, aminek a későbbi gólszerző Ádám Martin volt a címzettje, aki egy Gaál Bálinttal való kényszerítőzés után bepasszolta a kapuba a labdát, mindez a mérkőzés 12. percében (0-2). A következő tíz percben mindkét oldalon voltak helyzetek, de nálunk volt a mezőnyfölény. A mérkőzés 27. percében tizenegyeshez jutottunk, miután a tizenhatoson belül buktatták Murkát. A büntetőt Gaál Bálint értékesítette (0-3). Ezt követően inkább mezőnyjáték volt terítéken, de a 41. percben egy jól felépített támadást, amelyet Gaál és Ádám Martin vezettek, Málik kapus védett parádésan, majd a félidő végén Barczi Dávid is beköszönt, így a szünetbe négygyólos előnnyel mentük (0-4).
 
A második félidőre nyolc helyen is változtattunk, több már korábban említett akadémista is lehetőséget kapott a mérkőzésen, majd az 50. percben a frissen becserélt Kovács Dávid beadását Gaál Bálint váltotta gólra (0-5), aki négy perccel később ismét beköszöntött egy Király Botonddal közösen kialakított helyzet után (0-6). A mérkőzés 68. percében szépíteni tudott a Putnok, miután a tizenhatoson belül faultolt Zimányi Ádám értékesítette a megítélt büntetőt (1-6), de folytatódott a gólfesztivál, miután mindössze három perccel később helyreállt a gólkülönbség fiatal játékosunk, Kovács Dávid góljának köszönhetően (1-7), majd a 73. percben a putnoki Tóth Szabolcs megszerezte a házigazdák első akciógólját (2-7). A mérkőzést szintén góllal zárult, az első gólt szerző Murka Benedek volt ismét eredményes, ezzel beállítva a 2-8-as végeredményt. Ezzel pedig méltó módon emlékeztünk meg nagyszerű csatárunkról, a nemzet bombázójáról, Várady Béláról."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC