nb1.hu

Érkező Dorogon és Szentlőrincen, megvan a DVTK két meccsének időpontja

Lehet még érkező Csákváron, szlovén csapattal meccsel az MTK, edzőtáborban a Pécs.

 

A DOROG JELENTÉSE:

 

"Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy klubunk színeiben folytatja pályafutását Gyurácz András!

 

A 27 éves középhátvéd a szombathelyi Haladás VSE-ben töltötte utánpótlás éveit, ezt követően került a fővárosba, és a Ferencvárosi TC játékosa lett, ahol az NB3-as csapat tagjaként szerzett tapasztalatokat először a felnőtt labdarúgásban. A másodosztályban már a Soroksárban próbálhatta ki magát, a Ferencvárost végül 2016. nyarán hagyta el a Budaörs kedvéért, ahol az elmúlt 6 szezont töltötte. Új játékosunkat szeretettel köszöntjük Dorogon, pályafutása folytatásához sok sikert kívánunk!"

 

A SZENTLŐRINC JELENTÉSE:

 

"Egy jobb ajánlatot, gyakorlatilag a „tutit” is visszautasította azért, hogy csapatunkkal a másodosztályban futballozhasson. A 22 éves középpályás, Daróczi Zoltán a III. Ker. TVE együttesétől érkezett hozzánk.

 

A legutóbbi szezonban az NB II-től búcsúzó III. Ker. TVE játékosa volt Daróczi Zoltán, aki Hajdúnánáson kezdett focizni, majd tizenkét évesen magához csábította a Puskás Akadémia. A felnőtt futballba a Csákvárnál kóstolt bele, ahol két évet töltött kölcsönben, ezt követően a Vasasnál szerepelt, majd jött a Kerület.

 

– Nagyon örültem a Szentlőrinc megkeresésének, mert korábbi csapattársaimtól csupa jót hallottam erről a klubról. Tudtam, hogy jó a közösség, miként azt is, hogy itt bátran adnak lehetőséget a fiataloknak, számomra pedig ez különösen fontos volt. Volt más ajánlatom is, maradhattam volna a Kerületnél, de én továbbra is az NB II-ben akartam futballozni, meg szeretném mutatni, hogy megállom a helyem a másodosztályban! Szeretnék minél több időt a pályán tölteni, és bízom benne, hogy közösen elérjük a célt, bentmarad a Szentlőrinc – mondta Daróczi Zoltán, aki támadó középpályásként elsősorban az előkészítésben, az utolsó passzok kiosztásában jeleskedik, de természetesen nem áll tőle távol a gólszerzés sem.

 

Sportigazgatónk, Fekete Tivadar jól ismeri a játékost, akire már akkor felfigyelt, amikor a Puskás Akadémia utánpótlásában pallérozódott.

 

– A 2000-es korosztály kimagasló tehetsége volt, különleges játékosnak tartom, aki rendkívül kreatív, remek szervezőkészséggel van megáldva, kiválóan hozza helyzetbe a társait, emellett fizikailag is megállja a helyét ebben az osztályban. A felnőtt karrierje nagyon ígéretesen indult, de egy komoly sérülés miatt megtorpant a fejlődése. A tárgyalások során nagyon szimpatikus volt számomra, hogy a szakmai szempontokat tartotta elsődlegesnek, így mindenben villámgyorsan meg tudtunk állapodni. Tetszett, hogy nem a biztosat, a tutit választotta, hanem inkább eljött hozzánk és vállalja a kihívást, mert bizonyítani akar az NB II-ben! – fogalmazott Fekete Tivadar.

 

Üdvözlünk Szentlőrincen, Zoli, várjuk a gólpasszokat!"

 

A DVTK JELENTÉSE:

 

"Decemberig elkészült a Merkantil Bank Liga 2022/2023 évi kiírásának pontos órarendje. A mérkőzések időpontjai ugyanakkor nem véglegesek, hiszen a közvetítési jogok tulajdonosa csak az első két fordulóból választott meccset és a jövőben is bármikor kérheti, hogy például egy vasárnapi találkozó hétfő estére kerüljön. Ami biztos: a DVTK vasárnap este 19 órától játszik Siófokon és hétfőn este 20 óra 15 perctől fogadja a Soroksárt.

 

A versenynaptár szerint a Merkantil Bank Liga következő kiírása 2022. július 31-én indul, az utolsó fordulót 2023. május 21-én rendezik. A küzdelmek a katari világbajnokság idején (2022. november 21. – 2022. december 18.) sem szünetelnek.

 

2022. december 11-ig 20 forduló kerül lebonyolításra, a tavaszi szezon 2023. január 29-én kezdődik. Az MLSZ Versenybizottsága öt hétközi fordulót iktatott be, a 4., a 10., 16., a 31. és a 34. forduló hivatalos játéknapja szerda. A teljes versenynaptár ide kattintva tölthető le.

 

A fordulók programja az adatbank.mlsz.hu oldalon böngészhető. 

 

Merkantil Bank Liga 2022/2023

1. forduló

2022. július 31., vasárnap
19:00 BFC Siófok – Diósgyőri VTK (DVTK Youtube)

2. forduló

2022. augusztus 8., hétfő
20:15 Diósgyőri VTK – Soroksár SC (Tv.: M4 sport)"

 

AZ MTK JELENTÉSE:

 

"Negyedszer is megméreti magát a szlovéniai edzőtáborban az MTK Budapest július 20-án, szerdán. Az ellenfél az NK Triglav együttese lesz, akik 62 ponttal, a 2. helyen zárták a helyi másodosztály küzdelmeit az előző idényben.

 

Az ezüstérem mellé az osztályozó lehetősége is járt a bordó színű csapatnak, ám a Tabor 8-3-as összesítéssel legyőzte őket, így a Triglav a következő idényt is a második vonalban tölti. Ez egyébként nem volt mindig így, az együttes ugyanis Szlovénia önállósodása óta 1998-99-ben, 2001-02-ben, majd 2010-14 és 2017-20 között is az élvonalban indulhatott, legjobb eredményük egy 7. hely.

 

Az NK Triglav jelenlegi legértékesebb játékosai a Transfermarkt portál becslései szerint a balszélső Matej Potokar és a balhátvéd Janko Ivetic (200-200 ezer euró). Az elmúlt időszakban a klubnál megforduló játékosok közül a magyar bajnokságban a volt kaposvári támadó, Matej Poplatnik (2019 ősz) szerepelt.

 

Az NK Triglav-MTK Budapest találkozó július 20-án 17:30-kor kezdődik Kranjska Gorában."

 

A CSÁKVÁR JELENTÉSE:

 

"Már csak másfél hét és egy felkészülési mérkőzés választja el csapatunkat a július 31-i bajnoki rajttól, így minden egyes edzésnek, edzőmeccsnek különös jelentősége van, hiszen a távozók helyére érkezett új fiúknak rendkívül rövid idő áll(t) a rendelkezésükre, hogy beépüljenek a kezdőbe.

 

– Amennyire nem tetszett a múlt heti, Újpest II elleni találkozó, most legalább annyira elégedett voltam a látottakkal az FK Tisza ellen – felelte honlapunk érdeklődésére vezetőedzőnk, Tóth Balázs. – Amilyen agresszíven, erőszakosan futballoztunk, sokkal inkább hasonlítottunk egy szerb gárdára, mint egy formálodó, fiatalokat felvonultató magyar együttesre. Jó felfogásban léptünk pályára, s viszont láttam az edzéseken gyakoroltakat, még ha természetesen csúszott is hiba a játékunkban. Bízom benne, hogy ez a mentalitás fog minket jellemezni a jövőben.

 

A keretünk ugyan lassan kialakul, de még nem tekinthető véglegesnek. Egy játékossal előre haladott tárgyalásokat folytatunk és az Akadémiáról is érkezhet még fiatal."

 

A PMFC JELENTÉSE:

 

"NB II-es együttesünk elutazott a büki edzőtábor helyszínére.

 

Weitner Ádám vezette felnőtt labdarúgócsapatunk ezen a héten Bükön folytatja tovább a felkészülést a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonjára. A PMFC csapatbusza a terveknek megfelelően a kedd délelőtti edzést követően gördült ki az Idősebb Dárdai Pál Edzőközpontból. Az elkövetkező napokban a Vas megyei edzőtábor helyszínén játékosainkra a konditermi erősítések mellett a futballpályán is bőséges munka vár, míg a program során a csapatépítői játékokra is nagy hangsúlyt fektet a szakmai stáb. NB II-es csapatunk az edzőtábor után július 23-án, szombaton 17:00 órakor az élvonalbeli Paksi FC vendégeként játssza utolsó nyári felkészülési találkozóját a Paksi FC Stadionban."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC