nb1.hu

Vidi: német együttes tett ajánlatot Zivzivadzéért

A valódi értékénél kevesebbért távozhat a támadó.

Még július végén számoltunk be róla, hogy a MOL Fehérvár FC grúz támadója Budu Zivzivadze iránt érdeklődik a német másodosztályban szereplő Karlsruher SC. Az akkor még Michael Boris kezei alatt futballozó játékos, akkor nem szerződött a Bundesligába, azóta azonban nagyot fordult a világ a játékossal. A klubnál Boris ment, Huszti jött. Az Újpest elleni bajnokin történt ominózus eset miatt pedig a 28 éves, 15-szörös grúz válogatott mellőzött lett az első csapatnál és az NB III-as együttessel készül.  

 

 

Mára már a Vidi és Zivzivadze menedzsere is azt kommunikálja, hogy nagy valószínűséggel még a télen távozik a támadó Fehérvárról annak ellenére is, hogy nyáron jár lesz a szerződése a klubbal. Most úgy néz ki egy újabb lépés történt az ügyben, hiszen a Karlsruhe nem adta fel és konkrét ajánlatot tett a labdarúgó játékjogáért – számolt be a Nemzeti Sport.  

 

“Valóban jártak a német klub képviselői a Mol Fehérvárnál     – erősítette meg a lapnak Lasa Odiladze, a játékos képviselője.     – S az is igaz, hogy kevesebbet ígértek, mint korábban a St. Pauli. Mivel már mindenki tudja, hogy Budu Zivzivadzénak mennie kell, illetve hogy a nyáron lejár a szerződése, kevesebbet ajánlanak az érdeklődők, holott mi is tisztában vagyunk azzal, hogy az ígért összegnél jóval többet ér. Mégis azon vagyunk, hogy segítsünk a Mol Fehérvárnak az eladásban, reménykedünk a megfelelő megoldásban. Megnyugtató számukra, hogy ilyen esetekben MLSZ és az UEFA egyaránt védi a labdarúgót. Igaz, a grúz csatár számára a legnagyobb védelmet a folyamatos játék és a gólok jelentenék.”

A Transfermarkt oldala 800 ezer euróra becsüli Zivzivadze értékét, aki a Vidiben 53 bajnokin 12 gólt szerzett. 

A Karlsruhe jelenleg a 13. helyen áll a 18. csapatos német másodosztályban. A fehérváriak a nyolcadikok az NB I tabelláján. Vasárnap a kecskemét otthonában kezdik meg a tavaszi pontvadászatot.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek