nb1.hu

Veszélyes helyre igazolt Kleinheisler László

Legalábbis az alapján, ami csütörtökön történt.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Kleinheisler László a Panathinaikosznál folytatja a pályafutását.

A magyar válogatott középpályás 20-szoros görög bajnok, jelenlegi bajnoki listavezető klubját, Puskás Ferenc volt együttesét senkinek sem kell bemutatni, mint ahogy a balkán szurkolói futballkultúra helyenként érdekes történéseit sem.

Ilyen, eléggé veszélyes eset rázta meg Athén északi részét csütörtökön is (pár órával azelőtt, hogy bejelentették volna Kleinheisler érkezését): az ekathimerini.com számolt be arról, hogy hajnali fél háromkor robbanás történt a klub egyik szurkolói helyisége előtt, az Anavriton utcában.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ismeretlen elkövető egy nagy motoron ült, és dinamitot tartalmazó szerkezetet hajított az épület felé. 

Személyi sérülés nem történt (egy, a közelben élő idős férfit elővigyázatosságból kórházba szállítottak), de legalább nyolc üzlet, hét ház és két autó ablakai és falai összetörtek.

A rendőrség szerint a támadó vagy egy ellenséges futballklub szurkolója lehet, vagy Pana-drukker, de egy olyan szurkolói csoporthoz tartozik, amelynek megoldatlan konfliktusa van a fő szurkolócsoporttal. Ez már egyébként a harmadik, egyben a legsúlyosabb alkalom az utóbbi időben, hogy hasonló eset történik.

Mondhatjuk tehát, hogy Kleinheisler nem veszélytelen helyre igazolt, de szerencsére a játékosok eddig semmit sem érzékeltek a balhéból – és joggal remélhetjük, hogy ez így is marad.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek