nb1.hu

Veszélyben a járvány miatt az amatőr foci is?

30 éve a frontvonalban, most nagyon aggódik.

A koronavírus-járvány miatti felfüggesztés nem csak a profi ligákat viselte meg, hanem az amatőröket is. Erről nyilatkozott a heol.hu.nak a Visonta SC elnöke, Dérfi Zoltán. Dérfi már 3 évtizede aktívan közreműködik az amatőr futballéletben, aggódva tekint a jövőbe. A megyei bajnokság tavaszi idényének a befejezését így látja:

 

,,Megmondom őszintén, a tavaszi folytatásban már nem bízom. Felelőtlenség lenne folytatni a bajnokságokat. Akármennyire is hiányzik a foci, az egészség mindenek előtt való! Ez a nem várt katasztrófa most a háttérbe szorítja a sportot, ami most sokadrendű kérdés. A tavaszi szezon sorsáról jó döntés nem létezik, mert valakinek az érdekei sérülnek. Heves megyében – bár nem hiszem, hogy a véleményem mérvadó – az lenne a legjobb döntés, ha megye I. osztályból nem lenne kieső, és az amúgy is csonka, jelenlegi tizennégyes létszámot felemelnék tizenhatra, a megye II. osztályt pedig feltöltenék kieső nélkül tizenhat csapatra."

 

Dérfi szerint az egész sportág nehéz helyzetbe fog kerülni, sokkal nehezebbe, mint a tao bevezetése előtt. A tao révén óriási fejlesztések indultak meg a fociban, és rengeteg gyereket sikerült megnyerni a labdarúgásnak. Rosszkor jött a járvány, főként az utánpótlás-futballnak. A jelenleg más elfoglaltságot kereső fiatalokat nagyon nehéz lesz visszahozni a focipályára.

Az átigazolásokról is szót ejtett Dérfi, aki szerint a tehetősebb együtteseknek nem lesz nehéz a kieső játékosok pótlása, a szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők, viszont elveszhetnek. A téli átigazolási időszakban bevásárolt csapatok már megégették a kezüket, főleg azok, amelyek teljesítmény nélkül szórták el előre a pénzüket.

Végül arra kérdezett rá a heol.hu, hogy élt-e már át hasonló válságot vezetőként:

,,Huszonkilenc éve állok a visontai futball élén, de ilyen nehéz helyzet, ami most van és főleg ami következik, még nem fordult elő. Kicsit borúlátó vagyok, mert mint edző, elnök és mindenes, valamennyi szegmenséből látom a labdarúgást, és féltem az amatőr focit. Bízom benne, hogy nem lesz igazam, és a sportág felemelkedése következik. Kívánom minden egyesületnek, hogy sikerüljön átvészelni ezt a helyzetet, de leginkább jó egészséget mindenkinek, hogy minél előbb viszontláthassuk egymást a pályákon és a hétköznapi életben egyaránt!"

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC