nb1.hu

Paksra igazolt a Puskás Akadémia támadója – reakciók

Három és fél évre szóló szerződést kötöttek vele.

A Paks együttesében folytatja a pályafutását Skribek Alen – ezt a Tolna megyei együttes jelentette be a hivatalos oldalán:

"Nagy örömmel jelentjük, hogy klubunk és a huszonegy éves Skribek Alen a mai napon három és fél éves szerződést kötött. A kiváló támadót a Puskás Akadémiánál élő szerződéséből vásároltuk ki. A PAFC-nál töltött elmúlt öt évben többször kölcsönben bizonyíthatott, először Csákváron, majd Budafokon és Zalaegerszegen. NBI-es meccsszámlálója immáron hatvanhét találkozónál jár, 2020 augusztus 17-én debütált az OTP Bank Ligában egy Budafok – Kisvárda összecsapás alkalmával. Skribek az U15-ös korosztálytól rendre U-válogatott tagként is építi karrierjét.
 
„Nagyon izgatottan várom a közös munkát Pakson. Pozitív energiákkal érkeztem, és remélem, mielőbb visszanyerem a formám, mellyel a csapat segítségére lehetek. Dolgoztam már Waltner Róberttel, így a kért taktikai feladatok elsajátítása egészen biztosan gyorsan fog menni. NBI-es múltamból kifolyólag ismerem az öltözőt, bár közelebbről még csak pár játékost, de bízom benne, könnyen megy majd a beilleszkedés is” – fogalmazott honlapunknak a kontraktus aláírását követően újdonsült játékosunk.
 
A szerződtetésről ügyvezetőnket, Haraszti Zsoltot is megkérdeztük: „Alen egy olyan támadó, aki szinte bármely csatárposzton bevethető. Kiváló adottságokkal rendelkező játékos. Sok sikert kívánunk számára Pakson."

A 21 esztendős Skribek a HLSZ adatbankja szerint 67 NB I-es találkozón jutott szóhoz, a fellépésein 9 gólig jutott. Legutóbb 2022 februárjában a Puskás Akadémia-MTK meccsen köszönt be, ezt a találkozót egyébként a fővárosiak 2-1-re megnyerték: 

A mostani idényben nyolc bajnokin bizonyíthatott Skribek. A futballista értékét a Transfermarkt 400 ezer euróra becsüli. Skribek korábban többek között a ZTE-ben és a Budafokban is megfordult. 

Skribek állomáshelyei (forrás: Transfermarkt): 

A hatodik helyen telelő Paks szombaton a Kisvárda otthonában vizitál az NB I-ben. 
 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC