nb1.hu

Már a kezdés előtt eldőlhetett, hogy nem kap ki a Vasas az FTC-től

Riadalom a Nyugatinál is, induló a kamion tiszteletére.

Nagyon hosszú volt a téli szünet, annak ellenére, hogy még világbajnokság is volt. Arra a seregszemlére (még?) nem jutott ki a magyar válogatott, így nem volt az igazi, arról nem beszélve, hogy a honi klubcsapatok téli felkészülési mérkőzéseire sem lehetett kilátogatni, mert vagy zárt kapusak voltak vagy külföldön játszották őket. A múlt héten viszont végre itthon is beindult a nagyüzem, következzék az első helyszíni élménybeszámoló az FTC és a Vasas csatájáról (szombat este 19.30-kor kezdődött, 0-0 lett a végeredmény), de nem a megszokott kronológia sorrendben.

VASÁRNAP 15.15

Az NB1.hu küldöttsége megérkezik a Szusza Ferenc Stadionban található sajtóhelyre, mert 15 perc múlva kezdődik az Újpest és a Honvéd csatája. „Mi történt tegnap a Vasassal?” – kérdezi tőlünk kezdésnek az egyik másik laptól jelenlévő kolléga, mire a következőt válaszoltuk: „Az már lehet, hogy péntek délután eldőlt…”

SZOMBAT 21.55

A Groupama Aréna sajtótermében Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője így kezdte el a mérkőzésről szóló értékelését:

„Az idénybeli első mérkőzésünk a Vasas ellen, idegenben hasonló volt, akkor is és most is egy nagyon kompakt védelemmel találtuk magunkat szemben.”

Azt a találkozót 1-0-ra nyerte meg az FTC…

SZOMBAT 22.17

Az FTC szurkolói, akik még a Groupama Aréna sajtóbejárat melletti kávézóban múlatták az idejüket (régi vágású srácokról van szó, akiknek neveit már a kilencvenes években is bőven rettegték Magyarországon), kiözönlöttek a parkolóhoz, mert a Fradi Kamion „tiszteletére” is elénekelték jó hangosan a klub indulóját.

SZOMBAT 18.03

A Nyugati aluljáró egyik ki/bejáratánál két lány futott sikítozva a tömeg irányába, többen is követték őket, de halkabban. Pár másodperccel később már lehetett hallani, miért: az egyik busz utasait igyekeztek ellenőrizni a rendőrség egységei, akik hangosan szidták az FTC-t és a szurkolóit, ám nem jutottak fel, mert a járművezető becsukta az ajtókat és elindult velük…

SZOMBAT 18.30

A kezdőcsapatok felkerültek az MLSZ adatbankjába. A hazaiaknál csak Dibusz Dénes volt magyarként a tagja, míg honfitársaink közül Pászka Lóránd, Bogdán Ádám, Vécsei Bálint, Botka Endre és Sigér Dávid is a kispadon kezdett. Az FTC még a nemzetközi porondon is bizonyíthat (eljutott a tavaszig az Európa Ligában, ahol erőnyerőként kezd), nagyon bő a kerete, ráadásul minőségi játékosokkal, így érthető, hogy Csercseszov bátran variálhat. Kondás Elemér, a piros-kékek vezetőedzője viszont gondban is lehetett, mert Jova Levente, Pátkai Máté, Silye Erik, Hidi M. Sándor, Hegedűs János, Faragó Bálint és Vida Máté sem volt bevethető.

SZOMBAT 21.42

Kondás Elemér, az NB1.hu kérdésére a következőket válaszolta a lefújás után a sajtóteremben:

„Nem szoktam panaszkodni a hiányzók miatt. Az edzőtáborban több játékost több poszton is kipróbáltunk, többek között ilyen volt Ódor balbekk játéka is. Vannak sérültjeinek úgy mint Pátkai Máté, aki az edzőtáborban sérült meg, az új igazolásunk, Hegedűs János belázasodott, Litauszkinak egy kisebb sérülése van. De nem szoktam panaszkodni, azzal kell főzni, ami van. Abból a játékosállományból kell a lehető legjobbat kihozni, ami éppen a rendelkezésünkre áll. Felesleges a visszapillantó tükörbe nézegetni, azt vissza kell hajtani.”

VASÁRNAP 14.14

Uram János először védett az NB I-ben, nagyon sokak szerint a mezőny legjobbja volt. A piros-kékek sajtóosztálya a jelzett időpontban publikálta azt, amit a tehetség az M4 Sportnak nyilatkozott a lefújás után:

„Nagyon örülök, hogy sikerült bemutatkoznom az NB I-ben, főleg egy ilyen stadionban, ilyen hangulatban és ilyen ellenfél ellen. Még jobban örülök annak, hogy egy pontot sikerült elhozni innen, tényleg nagyon boldog vagyok. Mindenki a Ferencváros ellen akar bemutatkozni, védeni, jól játszani, nagyon feldobott. Szerintem a felkészülés jól sikerült. Sok nemzetközi mérkőzést játszottunk, amelyekből nagyon sokat tanultunk és ki tudtuk vinni a pályára.”

Uram hozzátette még, hogy továbbra is ugyanúgy keményen fog dolgozni és élni fog a kínálkozó lehetőséggel.

SZOMBAT 22.40

Az FTC-nek remek mezőnyjátékosai vannak, de nem a véletlen műve az, hogy a kapus, Dibusz Dénes a csapatkapitány. Dibusz nagyon jól és őszintén tud értékelni, a Fradi Médiának is a lényeggel kezdte a lefújás után, mert elismerte, hogy eléggé nyögvenyelős mérkőzésen vannak túl…

SZOMBAT 18.33

„Édes istenem, kik ezek?” – szakadt ki a kérdés egy idősebb hölgyből a Nagyvárad térnél, mert több tucat fiatal állt a buszmegállótól egy-két méterre rendezett sorokban, masszív, fekete szerelésekbe burkolózott megjelenéssel. Az, hogy csöndben voltak és csak megfigyeltek volt a leghatásosabb fegyverük azok köreiben, akiknek tényleg fogalmuk nem volt arról, hogy kik voltak és miért álltak ott.

PÉNTEK 15.15

A Vasas mérkőzés előtti utolsó edzése 15.30-ra volt kiírva, előtte megbeszélés volt az Illovszky Rudolf stadion sajtótermében. Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója rendelte el, 15 perccel a kezdés előtt kellett ott lennie mindenkinek, majd az NB1.hu hírei szerint eléggé erősre sikeredett motivációs beszédet tartott.

SZOMBAT 19.25

A kezdés előtt a Groupama Arénában is megemlékeztek a nemrég elhunyt Mészöly Kálmánról, Mészáros Ferencről és Peléről. Előbbi kettő a Vasas legnagyobb legendái közé tartoztak és tartoznak továbbra is mindig. Mészölyt az FTC hívei nagyon nem szeretik, mert véleményük szerint tevékeny szerepe volt abban, hogy 2006-ban kizárták az élvonalból a zöld-fehéreket, hogy a Vasas jusson fel az élvonalba. A megemlékezés pillanataiban azonban ő is vastapsban részesült, mindkét tábor tagjainak a részéről…

EMLÉKEZTETŐ

FTC-Vasas 0-0

Farkas Zsolt NB1.hu

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A SZURKOLÓK

Kiéhezve várták az NB I folytatását a szurkolók, akik alaposan kitettek magukért. A hazaiak és a vendég drukkerek is végig buzdították saját csapatukat, óriási hangulatot teremtve a stadionban. Rajtuk most sem múlt semmi.

 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A VASAS FEGYELMEZETTSÉGE

Nem a Vasas dominált a találkozó alatt, de végig szervezetten játszott Kondás Elemér együttese, ami a kulcsa volt a vendégek pontszerzésének. Volt, hogy a kapufák és volt, hogy Uram János bravúrjai kellettek, de összességében rászolgált a Vasas az egy pontra. 

 

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Ferencvárosi TC-Vasas FC 0-0

Groupama Aréna, 8579 néző, v.: Bogár

sárga lap: Márkvárt (67.), Holender (84.)

Ferencvárosi TC:

Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Besic, Esiti (Vécsei, 65.) – Traore, Mercier (Marquinhos, 65.), Nguen (Auzqui, 88.) – R. Mmaee (Boli, 88.)

Vasas FC:

Uram – Baráth (Szilágyi, 75.), Otigba, Iyinbor – Szivacski, Berecz, Ódor – Márkvárt (Hidi, 71.) – Radó, Novothny, Cipf (Holender, 66.)

Bár a várakozásoknak megfelelően a Ferencváros irányította a játékot, azonban igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kidolgozni a szervezetten futballozó Vasas ellen. Az angyalföldiek szórványos ellentámadásai egy kivételtől eltekintve semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára.

A térfélcserét követően a Ferencváros nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, amit Besic keresztlécen csattanó lövése is jelzett. Ebben a periódusban teljesen beszorult a vendégcsapat, amelyet másodjára is a keresztléc mentett meg attól, hogy hátrányba kerüljön. Bár az idő múlásával csökkent a nyomás a Vasas kapuján, de így is voltak veszélyes lehetőségei a zöld-fehéreknek, akik mégsem tudtak betalálni. A hajrában ismét „egykapuzott” az Európa-ligában nyolcaddöntős FTC, de ezen a napon nem tudta feltörni a Vasas védelmét.

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az FTC szerdán Paksra látogat, a Vasas pénteken Felcsútra.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek