nb1.hu

Loki negyedik lett az Atlantic Kupán

Portugália – A DVSC egyenrangú ellenfele volt az ukrán sztárcsapatnak.

 

Hétfőn este a DVSC 2-1-es vereséget szenvedett a Sahtar Donecktől, így a negyedik helyet szerezte meg az Atlantic Kupán. A meccset az Algarve Stadionban rendezték, épp ott, ahol együttesünk nemrég élőben tekintette meg a Braga-Moreirense portugál Ligakupa-döntőt.

 

A 4. percben egy ukrán szöglet után Danilovics könnyedén fogta a labdát. Négy perccel később Feltscher adott be a bal szélről, középen Handzic maradt le a labdáról. Egy percre rá egy az egyben ugrott ki a Sahtar támadója, a Loki kapusa nagy bravúrral védett. Többet birtokolta a labdát Sahtart a meccs ezen időszakában, az ukránok folyamatosan próbáltak helyzeteket kialakítani, de a DVSC védelme rendre jól zárt. A 22. percben Feltscher próbálkozott a tizenhatos jobb oldaláról, a játékszer a kapu előtt gurult végig. Öt perc elteltével megszerezte a vezetést a Sahtar Doneck: egy jobb oldalról érkező beadás utáni fejest Danilovics még védeni tudott, a kipattanót azonban Gustavo könnyedén lőtte az üres kapuba (1-0). Egy perccel később megduplázták előnyüket az ukránok, egy védők mögé beívelt labdát váltott gólra Dentinho (2-0). Gyorsan jött a szépítés, a 37. percben Handzic baloldalról érkező tökéletes beadását Feltscher az ukrán kapus, Pyatov kezei között fejelte a kapuba (2-1). A 42. percben újabb Sahtar-szöglet, Malyshev fejesét könnyedén fogta Danilovics.

 

Filipovics Tévez átigazolásához hasonlította Huszti kivásárlását – NB1.hu

A szünetben cserélt Leonel Pontes, Barna Szabolcs helyett Ferenczi János érkezett. Mindössze egy perc telt el a második félidőből, a frissen beállt Ferenczi indult meg, majd lőtt, Pyatov fogta a labdát. Az 53. percben a tizenhatos vonaláról lőtt szabadrúgást a Doneck, Jovanovic önfeláldozóan állt a próbálkozás útjába. A 61. percben egy szép ukrán összjáték után Danilovics védett nagyot, majd két perccel később szintén a Loki kapusa volt a főszereplő, ekkor Fred 20 méteres lövését mentette. A 70. percben hármas cserével frissített Leonel Pontes, Jovanovic, Mészáros és Feltscher helyett Osváth, Szilvási és Kóródi érkezett, majd nem sokkal később Handzicot Könyves, míg Danilovicsot az új kapus, a horvát Ivan Kelava váltotta. A mezőnyben folyt a játék, komolyabb helyzet egyik fél előtt sem adódott. Az utolsó tíz percben a DVSC fiatalja, Bíró Péter is megkapta a lehetőséget, a 19 éves játékos Holmant váltotta.

 

A hátralévő percekben újabb gól már nem született, a Loki 2-1-es vereséget szenvedett a Sahtar Donecktől, amellyel eldőlt, a negyedik helyet szerezte meg az Atlantic Kupán. (dvsc.hu)

 

Atlantic Cup

 

Sahtar Doneck – DVSC 2–1 (2-1)

Algarve Stadion. Vezette: Cabral (Gomes, Sancho)

 

Sahtar Doneck: Pyatov – Srna (Bernard, 67.), Kucher (Ordets, 67.), Rakitskiy, Ismaily (Boroachuk, 83.) – Fred, Malyshev (Azevedo, 83.) – Marlos, Dentinho (Kobin, 67.), Taison (Kovalenko, 67.) – Gustavo (Stepanenko, 83.)

 

DVSC: Danilovics (Kelava, 80.) – Jovanovic (Osváth, 70.), Brkovics, Mészáros (Szilvási, 70.), Barna (Ferenczi, 46.) – Feltscher (Kóródi, 70.), Filip, Tőzsér, Szekulics – Holman (Bíró, 84.) – Handzic (Könyves, 80.)

 

G.: Gustavo (27.), Dentinho (29.), ill. Feltscher (37.)

Sárga lap: Brkovics (52.)

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC