NB2 logó
NB3 logó
Huszti Szabolcsmagyar átigazolási hírekFrankfurtCsangcsung

Filipovics Tévez átigazolásához hasonlította Huszti kivásárlását

Göbölyös András - 2017. február 07. kedd 19:12
Csangcsung – Huszti Szabolcs hivatalosan is visszatért Kínába.
Kép forrása: f-group.hu

 

Noha már hétfőn tényként közölték, Huszti Szabolcs kínai átigazolása most lett hivatalos: a futballista átesett az orvosi vizsgálaton és mindkét fél aláírta az egy+egyéves szerződést (a plusz egy év akkor lép életbe, ha a játékos a folytatás mellett dönt). Huszti Szabolcs mától együtt is készül a Csangcsun Jataj csapatával a dél-koreai edzőtáborban.

 

„Mivel több országból is érdeklődés mutatkozott az egész szezonban remeklő Huszti Szabolcs iránt, az ősz folyamán megkérdeztem Szabit: váltana-e, ha konkrét ajánlatot kapnánk - nyilatkozta Filipovics Vladan az F-Group menedzseriroda vezetője. – Nem zárkózott el, elmondta, mik a feltételei. Így hát elkezdtem a megbeszéléseket - többek között a volt kínai klubjával is. Aztán egy helyen edzőtáborozott az Eintracht és a Csangcsun Jataj, Szabinak pedig jelezték a kínaiak, hogy az igazgató szeretne vele beszélni. Azonnal hívott, én pedig mondtam, menjen nyugodtan, hiszen a háttérben már minden elő volt készítve. A tárgyalást ajánlat követte. Felkerestem Fredi Bobic frankfurti sportigazgatót és megmutattam neki, milyen ajánlatot tett a kínai klub Szabinak. Nagyon korrekt volt, mondta, nem fog akadékoskodni, ilyen lehetőség egyszer jön egy életben, el kell fogadni. Hasonlóan megértő volt Niko Kovac edző is, aki megköszönte Szabinak az elmúlt időszakot és gratulált neki.”

 

Dárdai a trollkodásával elvitte a showt a BVB-meccs előtt - NB1.hu

Az utóbbi hónapokban a kínai csapatok sorra szerződtetik a világklasszis játékosokat, így érthető, hogy egyre többen vannak, akik vonzónak találják a közeget.

 

„Láttuk, hallottuk, kiket és milyen összegekért visznek Kínába mostanában. Ezért mondom azt, hogy bizonyos szempontból, a mai viszonyokat tekintve menedzseri karrierem legnagyobb sikere ez az átigazolás, amire nagyon büszke vagyok – folytatta Filipovics Vladan. – Huszti Szabolcs kivásárlása, a sokmillió eurókért szerződtetett Tévez, Ramires, Oscar, vagy éppen a Juventus helyett a Tiencsin Csüancsient választó Witsel átigazolásához hasonlítható, Szabi is ebbe az elit társaságba került - harmincnégyhez közel. Bánt is, hogy megint vannak, akik rosszindulatú megjegyzéseket tesznek, nem pedig büszkék arra, hogy Husztit - s neki köszönhetően a magyar labdarúgást - ilyen megtiszteltetés érte. Fantasztikus karriert futott be, mindhárom Bundesliga-időszaka emlékezetes, arról nem beszélve, hogy annak idején őt az UEFA-kupa-győztes Zenit vitte Oroszországba. Az sem véletlen, hogy Szabolcs nem nyilatkozgat állandóan, senkinek nem tartozik magyarázattal, nem kéri, hogy értsék meg, mit, miért tesz. Nem vágyik vállveregetésre, sem rivaldafényre, hidegen hagyják a kritikák, a megmondóemberek véleménye. Most sem kíván megszólalni, elutazott már a csapat koreai edzőtáborába, készül az idényre. Számomra Huszti Szabolcs egy igazi példakép, akire minden magyar futballban dolgozó ember felnézhet!”

 

Cikk hozzászólások száma: 24

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
A szünetben
KERINGER ZSOLT
Tavasz 2017
TABELLA
1Videoton FC44
2Budapest Honvéd FC41
3Vasas FC38
4Ferencvárosi TC38
5Paksi FC33
6Swietelsky Haladás32
7Mezőkövesd Zsóry FC31
8Újpest FC31
9MTK Budapest FC26
10DVSC-TEVA24
11Diósgyőri VTK21
12Gyirmót FC Győr16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!