nb1.hu

Kecskés Ákos: az oroszok ajánlata volt a legvonzóbb

Beszélt az FTC-be igazolásának esélyéről is.

Kecskés Ákos tavaly nyáron búcsút intett a svájci Luganónak és Oroszország felé vette az irányt. A bajnokságban a 11.helyen végző Nyizsnyij Novgorodba alapember lett és újra bekerült a magyar válogatottba is. 

Az fcnn.ru portál hosszú interjút készített a 26 éves játékossal, melyben beszélt a játékos a klubváltásról és az orosz légkörröl. 

Mielőtt tavaly nyáron Nyizsnyij Novgorodba költöztél, három évet a Luganóban töltöttél. Melyik szintű bajnokság erősebb – orosz vagy svájci?

– Valójában mindkét torna elég erős, bár különbözik egymástól. Úgy gondolom, hogy Oroszországban a csapatok az erőfocira koncentrálnak, ahol sok múlik a fizikai állapoton. Az RPL-ben nagyobb a tempó, mint Svájcban. Nem mondhatom, hogy bármelyik bajnokság erősebb, ez két jó szintű liga – válaszolta Kecskés az oldalnak. 

Hogyan jött a lehetőség a Nyizsnyij Novgoroddal tavaly? Hívtak más klubok is? 

– Igen, több ajánlatom is volt. Ennek eredményeként a Nyizsnyij Novgoroddal való opció tűnt a legvonzóbbnak. Meséltek a csapatról, a városról, rájöttem, hogy itt tudok fejlődni, és ennek eredményeként aláírtam a szerződést.

A FIFA júniusban engedélyezte a külföldi RPL játékosoknak, hogy felfüggesszék a klubokkal kötött szerződéseiket. Egy év van hátra a szerződéséből. Miért nem követte néhány labdarúgó példáját, akik úgy döntöttek, elhagyják Oroszországot?

– Jól érzem magam a Paris NN-nél, most új edzőnk, új ambícióink vannak. Érdekel ez a projekt. Lehetőségem van itt futballozni, ezért nem látok okot arra, hogy bármin változtassak. A tavalyi szezon első felében sikerült jól bizonyítanom, remélem az új szezonban is sikerülni fog.

Több nyelvet ismerek – Igaz, hogy még tavasszal meghívtak a Ferencvárosba?
 

– Láttam a hírt a Ferencváros érdeklődéséről, de hivatalosan nem voltak tárgyalások, senki nem keresett meg. 

 Otthon nem gyakoroltak rád nyomást, utalva arra, hogy jó lenne elhagyni Oroszországot? 

– Nem mondhatom, hogy volt valami erős nyomás. Úgy döntöttem, hogy Nyizsnyij Novgorodban maradok, és ezt megértéssel kezelték.

A teljes interjú itt olvasható. 
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek