nb1.hu

Hosszú kihagyás várhat a gólszerző kapusra – videó

Hegedüs is segít.

A Puskás Akadémia a Mezőkövesd otthonában játszott az NB I legutóbbi fordulójában. A két csapat mérkőzése 0-0-s döntetlennel végződött. A felcsúti csapat kapuját (nem nagy meglepetésre) ezúttal is Hegedüs Lajos őrizte, de a 32 éves hálóőrt sérülés miatt le kellett cserélni a 40. percben. Hegedüs helyére Tóth Balázs érkezett. 

A koronavírus miatt az MLSZ határozatlan ideig szünetelteti a honi bajnokságokat. Hegedüsnek a combközelítőizma sérült meg, és a Puskás Akadémiának adott nyilatkozatában elmondta, kezelésekre jár, de az orvosok szerint a felépülése tíz hetet is igénybe vehet.

"Nem mondhatom, hogy könnyen viselem a bezártságot, de a sérülés eleve tétlenségre kárhoztat, hiszen pihennem kell. Kezelésekre természetesen járok, a gyógyulás után minél hamarabb szeretném elkezdeni a rehabilitációt, de hogy pontosan mikor térhetek vissza, nem tudom, a becslések szerint tíz hétig fog tartani a felépülés" – fogalmazott Hegedüs.

Ebben a nehéz Hegedüs is próbál segítséget nyújtani, ő az egyik ötletgazdája egy jótékonysági felhívásnak. Az akció során 25 millió forinttal szeretnék támogatni a Szent László Kórházat.

Bogdán és Hegedüs vezetésével a cél: 25 millió forint! – NB1.hu

 

"Én vagyok az egyik ötletgazdája egy jótékonysági felhívásnak, amely huszonötmillió forinttal támogatná a Szent László kórházat. Úgy véljük, a labdarúgástól kaptunk annyit, hogy most mi tegyünk azokért az emberekért, akik ebben a helyzetben rászorulnak, illetve küzdenek a járvány ellen. Alig negyvennyolc órával ezelőtt indult el a kezdeményezés, úgyhogy a sikeréről még nem igazán tudok mit mondani – a huszonötmillió forinttal próbáltunk egy reális összeget „belőni”, reméljük, esetleg több is összejön. A mi hozzájárulásunk természetesen már az alapítvány számláján van" – árulta el a futballista.

Hegedüs 2016-ban csatlakozott a Puskás Akadémia keretéhez, ezt megelőzően az MTK-t erősítette. Hegedüs a hlsz.hu statisztikája szerint ebben az idényben 2200 percet töltött a pályán az NB I-ben. Legemlékezetesebb megmozdulásához február ötödikéig kell visszalapoznunk, ekkor a DVTK elleni 2-2-es döntetlen során bevette a miskolciak kapuját.

Hegedűs Lajos gólja a Puskás Akadémia FC – DVTK mérkőzésen

 

Hegedüs szerződése jövő nyáron le a felcsúti csapatnál, az értékét a Transfermarkt 300 ezer euróra becsüli.  
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek