nb1.hu

Gera Zoltán pozitív élményei

Az U21-es válogatottat irányító szakember NB II-es tehetségekről és a külföldön játszók problémájáról is beszélt.

Gera Zoltán decemberben adott exkluzív interjút az NB1.hu-nak. Az U21-es válogatott szövetségi edzője főként a csapat 2022-es teljesítményét értékelte a beszélgetés során.

2023-ba lépve Gera Zoltán külön is kitért néhány játékosra, az NB1.hu-nak nyilatkozva: „Nyilván, akik már eljutottak a külföldi bemutatkozásig, elindult a karrierjük egy nívósabb bajnokságban, azokra a közvélemény is jobban odafigyel. Ilyen például Németh András, Balogh Botond vagy éppen Vancsa Zalán, hiszen mindhárman eljutottak a felnőtt válogatottig is. Az én szempontomból viszont fontos, hogy míg a külföldön légióskodók küzdenek a csapatba kerülésért, sokszor heteket kénytelenek kihagyni, akadnak az U21-es keretben olyanok, akik a magyar másodosztályban lépnek pályára hétről-hétre jó teljesítményt, és érezhetően jó formában vannak.”

Az U21-es válogatottat 2019 óta irányító szakember róluk, azaz az itthon futballozókról is beszélt: „Kosznovszky Márk a Kozármislenyben futballozik, és a beleki edzőtáborban, Azerbajdzsán ellen jó benyomást tett a szakmai stábra és a játékostársakra is. Mario Lucas Simut játékával is elégedett vagyok, ő a Haladásban más poszton szerepel, mint a válogatottban, de mindkét helyen, a szélen és a középpályán is hasznosan futballozik, és gólokat is szerez. Akad még egyébként a keretben olyan, aki nem a klubjában megszokott poszton szerepel: Szabó Alex a Honvédban inkább a védelem jobb oldalán, nálunk viszont belső védőként kap lehetőséget.”

Az U21-es válogatottnak tavaly nem sikerült kivívnia a részvételt a 2023-as kontinensviadalra, miután a csapat 14 ponttal a negyedik helyen végzett Németország, Izrael és Lengyelország legjobbjai mögött, megelőzve Lettországot és San Marinót a selejtezőcsoportban. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezek után hosszabbított Gera Zoltánnal, aki az ősszel kezdődő selejtezőkön a 2002. január 1. után született labdarúgókkal próbálja meg kiharcolni a kijutást a 2025-ös Európa-bajnokságra.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek