nb1.hu

Gabala-Vidi: 3/3, még a vereség is belefért

A távozó Rus nem volt a keretben, Zivzivadze megállíthatatlan.

GABALA-MOL FEHÉRVÁR FC 2-1

Időrendben haladva: 3/3, azaz három magyar csapatból három továbbjutó az európai kupákban!

A Ferencváros és a Kisvárda után ugyanis a Vidi is továbbjutott (a székesfehérváriak meccse pár perccel a kisvárdaiaké után ért véget csütörtök este), ugyanúgy 5-3-as összesítéssel, mint szerda este a zöld-fehérek a Bajnokok Ligájában.

A vereség is belefért tehát Michael Boris együttesének, miközben az odavágó 4-1-es sikere után jóformán egy pillanatig sem forgott kockán a harmadik körbe jutás.

Pedig az első perctől fogva hajtott a Gabala, két góllal meg is büntették az azeriek a székesfehérváriak kihagyott helyzeteit és védelmi hibáit, miközben a Vidi az első félidőben Zivzivadze gólja mellett kapufákig és kihagyott büntetőig is jutott (Szerafimov és Fiola is a lécet találta el, míg a tizenegyest Nego hagyta ki).

A legfontosabbat, azaz a kötelező továbbjutást hozta a Vidi, és a papírforma alapján a következő kört is hozniuk kéne az albán Lacit kiejtő moldáv Petrocub ellen.

Az már biztos viszont, hogy a Serie B-ben szereplő Pisához igazoló Rus Adrián nélkül folytatják.

 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: KOVÁCS DÁNIEL

Míg a hazai támadásokat a gólig és gólpasszig jutó Santos repítette, addig a Vidit többször is a kapusa mentette ki a bajból – Kovács többször is nagy bravúrral hárított, a két kapott gólról nem tehetett.
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: ZIVZIVADZE GÓLJA

Nego kihagyott büntetője után fontos volt, hogy még az első félidő vége előtt megnyugtassa a Vidit egy gól, és ezt Zivzivadze garantálta is. A georgiai csatár ott folytatja, ahol az előző idényben az Újpestben abbahagyta, második tétmeccsén a második gólját szerezte – annak ellenére, hogy korábban a távozását híresztelték, nagyon is úgy tűnik, hogy marad.

 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

33. perc: Santos passza után Muradov fordult le védőjéről és 18 méterről, jobbal kilőtte a bal alsó sarkot, Kovácsnak esélye sem volt a védésre. 1-0

44. perc: Itt a válasz: egy szép támadás végén Bumba passzol Zivzivadzéhoz, aki 17 méterről, középről, ballal a bal alsóba helyez. 1-1!

73. perc: Santos indul meg a saját térfeléről, nagyjából 40 méteres sprinttel lefutja a védőket, majd 14 méterről, jobbal a bal alsóba lő. 2-1

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Vidi hétvégén a Paks otthonában kezdi az NB I-et, majd a Konferencia-ligában a Petrocubbal találkozik.

 

KONFERENCIA-LIGA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:

Gabala-MOL FEHÉRVÁR FC 2-1

Gabala: Agayev – Qirtimov, I. Alimi, Ruan, Isayev – Mammadov, Abu Akel – Muradov (Iskandarov, 86.) – Hani, Raphael Alemao, Felipe Santos
MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Nego (Kojnok, 90+2.), Szerafimov, Stopira, Sabanov, Heister (Hangya, 83.) – Bumba (Bamgboye, 63.), Fiola, Makarenko, Dárdai (Petrjak, 63.) – Zivzivadze (Kodro, 63.).

G.: Muradov (34.), Santos (73.), ill. Zivzivadze (44.)

Továbbjutott: a MOL Fehérvár FC, 5-3-as összesítéssel

FRISSÍTÉS: PÉNTEK 7.49

Megosztás:
Kapcsolódó hírek