nb1.hu

FTC-Vasas: a sereghajtó kihúzta a címvédő méregfogát

Remek napot fogott ki az élvonalban debütáló angyalföldi kapus.

FTC-Vasas 0-0

 

Farkas Zsolt NB1.hu

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A SZURKOLÓK

Kiéhezve várták az NB I folytatását a szurkolók, akik alaposan kitettek magukért. A hazaiak és a vendég drukkerek is végig buzdították saját csapatukat, óriási hangulatot teremtve a stadionban. Rajtuk most sem múlt semmi.

 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A VASAS FEGYELMEZETTSÉGE

Nem a Vasas dominált a találkozó alatt, de végig szervezetten játszott Kondás Elemér együttese, ami a kulcsa volt a vendégek pontszerzésének. Volt, hogy a kapufák és volt, hogy Uram János bravúrjai kellettek, de összességében rászolgált a Vasas az egy pontra. 

 

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Ferencvárosi TC-Vasas FC 0-0

Groupama Aréna, 8579 néző, v.: Bogár

sárga lap: Márkvárt (67.), Holender (84.)

Ferencvárosi TC:Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Besic, Esiti (Vécsei, 65.) – Traore, Mercier (Marquinhos, 65.), Nguen (Auzqui, 88.) – R. Mmaee (Boli, 88.)

Vasas FC:Uram – Baráth (Szilágyi, 75.), Otigba, Iyinbor – Szivacski, Berecz, Ódor – Márkvárt (Hidi, 71.) – Radó, Novothny, Cipf (Holender, 66.)

 

Az MTI beszámolója:

Bár a várakozásoknak megfelelően a Ferencváros irányította a játékot, azonban igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kidolgozni a szervezetten futballozó Vasas ellen. Az angyalföldiek szórványos ellentámadásai egy kivételtől eltekintve semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára.

A térfélcserét követően a Ferencváros nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, amit Besic keresztlécen csattanó lövése is jelzett. Ebben a periódusban teljesen beszorult a vendégcsapat, amelyet másodjára is a keresztléc mentett meg attól, hogy hátrányba kerüljön. Bár az idő múlásával csökkent a nyomás a Vasas kapuján, de így is voltak veszélyes lehetőségei a zöld-fehéreknek, akik mégsem tudtak betalálni. A hajrában ismét „egykapuzott” az Európa-ligában nyolcaddöntős FTC, de ezen a napon nem tudta feltörni a Vasas védelmét.

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A 18. fordulóban a FTC együttese Paksra látogat, a Vasas pedig Felcsútra. 

Kondás Elemér értékelése a lefújást követően:

Sztanyiszlav Csercseszov értékelése:

 

NB I 17. FORDULÓ:

Kisvárda Master Good-Paksi FC 2-2

Debreceni VSC-ZTE FC 3-0

Ferencvárosi TC-Vasas FC 0-0

vasárnap játsszák:

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 13.00

Újpest FC-Budapest Honvéd 15.30

Kecskeméti TE-MOL Fehérvár FC 17.30

 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek