nb1.hu

FTC-Slovan: megvan mennyi vendégszurkoló érkezhet

A köreikben legendává vált fanatikus is visszatér Budapestre.

Nem csak a játékosok, de a szurkolók is javában készülnek a Ferencváros és a Slovan Bratislava BL-selejtezős “randevújára”. A két csapat utoljára tétmérkőzésen 1992-ben találkozott egymással, ami máig nem feledett sebeket okozott a magyar szurkolónak. 

“A BEK első fordulójának odavágóján 4-1-re nyertek a szlovákok a Fradi ellen Pozsonyban, a téglamezei stadionban, a találkozó azonban nem emiatt, hanem a szlovák kommandósok brutális támadása miatt maradt emlékezetes már akkor is, a Ferencváros szurkolói ezer hőfokon égve készültek a visszavágóra. Hogy a szlovák drukkerek mennyire tisztában voltak ezzel, az mutatja, hogy a budapesti meccsre egy, azaz egy vendégdrukker érkezett, a többieknek nem volt bátorságuk hozzá – talán jobb is, hogy így történt. 

Az egyetlen Slovan-rajongó a kezdő sípszó előtt fülsüketítő füttykoncert közepette komótosan besétált bomberdzsekijében a vendégszektor közepére, onnan nézte rezzenéstelen arccal a mérkőzést. Nem mutogatott, nem szólt vissza a fradistáknak, pedig kapott füttyöt, bekiabálást rendesen” – írja a Magyar Nemzet cikkében. 

A mérkőzés végül 0-0 lett, amivel a szlovákok jutottak tovább. Az egy szem szurkolójuk visszafelé pedig már a csapattal együtt utazott, Szlovákiában pedig hőssé avatták, életre szóló bérlettel ajándékozták meg az akkori hírek szerint.
A lap most arról ír, hogy a legendás szurkoló a július 20-i összecsapást is a helyszínen tekinti meg. 
“A Slovan Bratislava ultrái most egy korabeli újságcikkel felidézték a történteket, és gyűjtést kezdeményeztek azért, hogy a most Argentínában élő Dano Antošík is jelen lehessen a jövő szerdai a budapesti találkozón, s össze is gyűlt annyi, hogy kifizessék a repülőjegyét. A pozsonyi ultrák hivatalos facebookos felületükön egyelőre visszafogott hangvételű bejegyzésekkel toborozzák a várhatóan valamivel több mint ezer fős vendégtábort, ahová egyenpólóval készülnek majd”. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek