nb1.hu

FTC-Slovan: hatalmas a magyar bajnok piaci fölénye

Nem is egy fontos kategóriában.

A Ferencváros is gőzerővel készül már minden frontot a Slovan Bratislava elleni BL-selejtezőre, ugye az 1992-es, el nem feledhető balhé miatt különös pikantériája is van a mérkőzésnek.

„A Transfermarkt.de adatai alapján a Slovan keretének összértéke 21.08 millió euró (a Ferencvárosé ugyanitt 42.8), a szlovákok legértékesebb játékosa pedig az örmény nemzetiségű 28 éves támadó, az alábbi fotón látható Tigran Barseghyan, akit 2022 januárjában szerződtettek a kazah Asztanától. Barseghyan fontos láncszem a csapatban, ezt mutatja, hogy ő szerezte a szlovákok egyenlítő gólját Batumiban.

A csapatkapitány a vezetőedző, Vladimir Weiss fia, a 32 esztendős, 74-szeres szlovák válogatott Vladimír Weiss, aki Pozsonyban született, de a Slovannal nyert bajnoki címek mellett aranyérmes volt például Skóciában a Glasgow Rangers, majd Görögországban az Olimpiakosz Pireusz színeiben is. Rutinos játékos, aki korábban szerepelt az angol, az olasz és a spanyol élvonalban is a Manchester City, a Bolton, a Pescara és az Espanyol futballistájaként.

Érdekesség, hogy Weiss és Bogdán Ádám pályafutásában van közös szál, ugyanis a szlovák válogatott labdarúgó az angol bajnokság 2009/2010-es szezonjában éppen abban a Bolton Wanderesben futballozott, amely kapusunkat is foglalkoztatta. Bár Bogdán akkor eleinte a tartalékcsapatnál védett, tagja volt a Bolton keretének” – jelentette a FradiMédia.

És akkor az összehasonlítás a jobb átláthatóság kedvéért:

ÖSSZÉRTÉK
FTC:
42.8 millió euró
SLOVAN: 21.08 millió euró

LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOS
FTC: Aissa Laidouni 3.5 millió euró
SLOVAN: Tigran Barsegyan 2.2 millió euró

LEGALÁBB 2 MILLIÓ EURÓT ÉRŐ JÁTÉKOSOK
FTC:
Aissa Laidouni (3.5), Adama Traore (3) Marquinhos (3), Dibusz Dénes (2.8), Tokmac Nguen (2.5), Carlos Auzqui (2.5), Ryan Mmaee (2.2) és Anderson Esiti (2)
SLOVAN: Tigran Barsegyan (2.2), Giorgi Chakvetadze (2)

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek