nb1.hu

FTC: kiderült, mennyit fizettek az ukrán válogatott légiósért

Kiszámoltuk: bevétele lenne a Fradinak, ha eladná.

Szerhij Palkin, a Sahtar Doneck igazgatója az ukrán klub játékospolitikájáról beszélve Olekszandr Zubkov Ferencvárosnak való eladását hozta fel példaként az ukrán soportarena.com cikkében – vette észre az nso.hu.
 
Zubkov a 2019–2020-as idényt még kölcsönben töltötte a Ferencvárosnál, amely aztán a nyáron megvásárolta. Palkin szerint Zubkov eladásával a Sahtar, a játékos és az ukrán válogatott is jól járt. Zubkov az NB I-ben eddig 38 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken a találkozókon 10 gólt szerzett.

A 2019/20-as bajnokságban 28 meccsen játszott, 9 gólt szerzett, 2113 percet volt a pályán, a mostani őszi idényben 10-szer bizonyíthatott, 1-szer volt eredményes 450 perc alatt.

 

„Zubkov ára másfél millió euró volt, és ha a Ferencváros eladja, az árából harminc százalék a mienk lesz – idézte a sportarena.com Palkint. – Pénzhez jutottunk, figyeljük a karrierjét, mert nekünk is fontos, hogy jobb játékossá váljon. A válogatottnál is számolnak vele, ezzel az üzlettel mindenki nyert. Zubkov remek labdarúgó, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev ellen a mezőny egyik legjobbja volt. Nálunk viszont nem lenne esélye bekerülni a csapatba. Ezért nem riadhatunk vissza attól, hogy eladjunk néhány válogatott szintű játékosunkat. Ha nem játszik és jön egy jó ajánlat, igent kell mondanunk” – mondta Palkin.

 

Megnéztük, Zubkov értékét most 2 millió euróra becsüli a Transfermarkt, a honlap szerint 2024 nyaráig köti szerződés a zöld-fehérekhez a 24 éves, tehát még évekig piacképes játékost.

Ha a Fradi most eladná annyiért, akkor 1.4 millió euró maradna a zöld-fehéreknél elméletben.

Azért csak elméletben, mert arról nem nyilatkozott az ukrán vezető, hogy a kölcsönadási díja mennyi volt.

 

A gyakorlatban viszont Zubkov hozzájárult bőven ahhoz, hogy az FTC milliárdos bevételre tett szert a BL-csoportkörben való szereplésével, azaz, már pozitívan jönne ki a klub Zubkov megvásárlásából és esetleges eladásából.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC