nb1.hu

FTC-DVTK: bombagól is kellett, egyre közelebb a Ferencváros bajnoki címe

Az NB I 21. fordulójából elhalasztott meccsen a Ferencváros 2-1-re legyőzte szerda este a DVTK-t, így nagyot lépett a bajnoki cím felé.

Még egy perc sem telt el, de már vezetett a Ferencváros: a gólkirály, a góllövőlistát jelenleg is vezető Varga Barnabás lecsapott a röviden hazaadott labdára, így megszerezte idénybeli 19. bajnoki találatát. A korai gól alaposan rányomta a bélyegét a folytatásra, mert a nagy kedvvel futballozó hazaiak – különösen Marquinhos volt elemében – teljesen beszorították a Diósgyőrt, amely a félpályát csak elvétve tudta átlépni. A címvédő hatalmas fölénye góllá érett, amikor Szevikjan mesterien tekert a jobb felső sarokba. Az első félidő hátralévő részében is folytatódott a macska-egér harc, de újabb gól nem született a szünetig, egy ízben Szevikjan majdnem lemásolta a saját gólját, ám ezúttal célt tévesztett.

A térfélcserét követően biztos előnye tudatában a Ferencváros alaposan visszavett a tempóból, ennek eredményeként a diósgyőriek kiszabadultak az állandó szorításból, sőt, bő tíz perc után szépítettek is. Dejan Sztankovics hármas cserével próbálta felrázni a zöld-fehéreket, de a játék képe ekkor továbbra is kiegyenlített volt, így mindkét csapat szerezhetett volna gólt: egyik oldalon a csereként beállt Klimovics a keresztlécet találta el, míg a másikon Danilovics védett nagyot. Az utolsó húsz percben ismét az FTC irányított, így a lefújásig biztosan őrizte meg a minimális előnyét.

A címvédő és 11 kör óta veretlen Ferencváros az újabb sikerével 11 pontra növelte az előnyét a második helyezett Pakssal szemben.

OTP Bank Liga, a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

Groupama Aréna, 9473 néző, v.: Berke

Ferencváros: Dibusz – Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 64.) – Maiga, Loncar (Ben Romdhane, 64.) – Szevikjan (Zachariassen, 73.), Abu Fani, Marquinhos (Makreckis, 83.) – Varga B. (Kodro, 64.)

DVTK:  Danilovics – Bényei (Klimovics, a szünetben), Szatmári, Csorbadzsijszkij, Bokros, Stephen – Holdampf, Vallejo, Pozeg Vancas (Pernambuco, 73.) – Edomwonyi (Szabó L., 73.), Acolatse (Jurek, 81.)

gólszerzők: Varga B. (1.), Szevikjan (21.), illetve Pozeg Vancas (56.)

sárga lap: Abu Fani (19.), Botka (63.), Abena (73.), illetve Bényei (28.), Szatmári (35.), Pozeg Vancas (73.), Csorbadzsijszkij (94.)

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC