nb1.hu

DVSC-ZTE: fél óra alatt eldőlt a három pont sorsa

Dzsudzsák Balázs főszerepet vállalt a mérkőzésen.

DVSC- ZTE 3-0 (2-0)

 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

3. perc: Dzsudzsák Balázs ugratta ki remek passzal Szécsit, aki nyolc méterről zavartalanul, laposan lőtt Demjén mellet a kapuba. 1-0!

34. perc: Mocsi kiállítása után, Dzsudzsák Balázs végezhetett el a büntetőt. A DVSC csapatkapitánya a bal alsó sarokba lőtte a labdát, bár Demjén érezte a lövés irányát, végül nem tudott hárítani. 2-0!

53. perc: Dzsudzsák, majd Szécsi volt a labda útja, utóbbi játékos Babunszki elé tálalt, aki Kálnoki-Kis hibáját kihasználva, két méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába. 3-0!

 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DZSUDZSÁK BALÁZS

A Loki középpályása mindhárom gólból kivette a részét. Egyszer remekül készített elő, majd higgadtan értékesítette saját tizenegyesét. Ma is vezére volt csapatának. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: MOCSI ATTILA KIÁLLÍTÁSA

A 32. percben Mocsi a tizenhatoson belül meglökte Sós Bencét. Szabálytalankodása után nem csak emberhátrányba került a Zalaegerszeg, de a büntetőt követően kétgólos hátrányba is, mellyel a mérkőzés is eldőlt. Egyértelműen a találkozó végkimenetelét befolyásoló történés volt.

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Debreceni VSC-ZTE FC 3-0 (2-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2811 néző, v.: Káprály

gólszerzők: Szécsi (3.), Dzsudzsák (35., 11-esből), Do. Babunszki (53.)

piros lap: Mocsi (33.)

sárga lap: Ferenczi (30.), Szécsi (45+1.), illetve Kálnoki-Kis (45+4.), Huszti (68.)

Debreceni VSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Sós B. (Bévárdi, 62.), Varga J. (Baráth, 62.), Manrique (Loncar, 73.), Szécsi M. – Dzsudzsák (Bódi, 83.) – Do. Babunszki (Mance, 73.)

ZTE FC: Demjén – Huszti (Lesjak, 86.), Mocsi, Kálnoki-Kis (Meshack, 76.), Csóka – Manzinga (Mim, 67.), Tajti, Sankovic, Gergényi – Szalay (Szendrei, a szünetben), Ikoba (Németh D., 86.)

Az MTI beszámolója:

A hatodik fordulóban, Zalaegerszegen gólgazdag mérkőzést játszott egymással a két csapat, s a kezdés most is ezt vetítette előre. A gyors hazai találat után nyíltsisakos csatát láthatott a közönség, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, Dzsudzsák egy alkalommal tiszta helyzetben a kapusba lőtte a labdát, de Megyerinek is akadt védenivalója. Az idő múlásával csökkent az iram, majd egy debreceni kontra során, amikor Mocsi a 16-oson belül meglökte Sóst, Káprály játékvezető 11-est ítélt és piros lapot mutatott fel a zalaegerszegi játékosnak. A döntés elsőre túl szigorúnak tűnt, de miután a videobíró is megerősítette, Dzsudzsák értékesített büntetőjével megduplázták előnyüket a házigazdák, a vendégek pedig megfogyatkoztak.

A szünet után egy nagy védelmi hibát kihasználva – a felszabadítani igyekvő Kálnoki-Kis a kapu előtt nem találta el jól a labdát – tovább növelte előnyét a Debrecen, ezzel végleg eldőlt a találkozó. A folytatásban jellemzően a mezőnyben folyt a játék, újabb gól már nem esett.

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A 18. fordulóban a Loki a Fehérvár otthonába látogat, míg a ZTE a Mezőkövesdet fogadja.

A tabella a linkre kattintva tekinthető meg.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek