nb1.hu

BL-selejtező: kiderült, miért indul hátrányból a Tobol – reakció

Az FTC trénere és csapatkapitánya nyilatkozott. 

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint a Ferencváros labdarúgócsapata támadásban és védekezésben is felkészült az FK Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára.
Az orosz szakember a keddi sajtótájékoztatón elárulta, hogy a hétfői tréningen elsősorban a védekezést, a keddin a támadásépítést gyakorolták a játékosok, akik így minden téren felkészülten várják a szerdai összecsapást.

"A szezon kezdete sosem könnyű, a hosszú út sem segített, de jó felkészülésen vagyunk túl. Az ellenfélnek az nyilván előnyt jelent, hogy már zajlik a kazah bajnokság" – mondta Csercseszov a múlt heti első felvonásról. "Komoly és nehéz meccset játszottunk idegenben, ahol azért szervezetten futballoztunk". A tréner úgy fogalmazott, hogy biztosan nem kedvez a riválisnak a hosszú utazás, illetve hogy ezúttal nekik kell megküzdeniük a négyórás időeltolódással, ugyanakkor ez a helyzet fordítva is igaz volt egy hete.
A csapatkapitány Dibusz Dénes szerint úgy kell pályára lépniük, hogy egy másodpercre se fordulhasson meg a kazahok fejében, miszerint reális esélyük van a továbbjutásra.

"Agresszív és határozott futballra lesz szükségünk. Olyan domináns játékot kell nyújtani, amit kint nem sikerült megvalósítani, ezért kellett megelégednünk a döntetlennel. Bizonyítani kell, hogy a mienk a jobb csapat" – fogalmazott határozottan a válogatott kapus. A 31 éves hálóőr szerint elégedettek és boldogok nem lennének, ha tizenegyesekkel dőlne el a párharc. Hozzátette, nem úgy készülnek, hogy túlórára kényszerülnek, viszont "ha úgy kell továbbjutni, akkor úgy kell kiharcolnunk".

"A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent nekünk, és a hírek szerint most is sokan kilátogatnak a meccsre. Bejártuk a pályát az új gyep miatt. Nekünk már hiányzott a stadion, az új játékosoknak pedig tetszett" – fogalmazott Dibusz, aki szerint a nyári érkezők gyorsan beilleszkedtek, mert nyitott személyiségek, ugyanakkor nincs könnyű dolguk, mert jó csapatba érkeztek, ahol minden poszton konkurenciaharc van.
Múlt szerdán a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott Kosztanajban az FK Tobol vendégeként, a hazai visszavágó szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, az M4 Sport élőben közvetíti.
A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele – a Konferencia-liga-selejtező második körében – az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.

A BL-csoportkörhöz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek