nb1.hu

A Covid Eppel Mártonékkal sem tett jót – REAKCIÓ

Bódog meglepte Rebrovot.

Vereséget szenvedett a Ferencvárostól (1-0-ra), így továbbra is kieső helyen áll a Honvéd a bajnokságban.

Az a Kispest, mely csapat hetek óta nem tud a legerősebb csapatával kiállni a koronavírus miatt, és így volt ez az FTC ellen is, ezért is kérdezte meg az nb1.hu Bódog Tamás vezetőedzőtől a találkozó utáni sajtótájékoztatón, hogy a bajnokság közben érkezett, majd a fertőzésen átesett Eppel Márton és Balogh Norbert kettőse mikor lesz ereje teljében, mert rájuk kiemelten szükségük lenne a csapatnak, ha nem akarnak hatalmas bajba kerülni. Bódog egyébként meglepte Szerhij Rebrovot, az FTC vezetőedzőjét, és erről egyébként az ukrán szakember is beszélt a lefújás után.

„Csalódottak vagyunk a végeredmény miatt. Amire készültünk, a rúgott gólt leszámítva, megvalósítottuk. Arra készültünk, hogy a Fradi hátulról próbál építkezni, ezért letámadtuk őket, amit sok alkalommal jól csináltuk, sok alkalommal szereztünk labdát. Négy-öt helyzetet ki is alakítottunk ezekből a szituációkból, ezeket kellett volna kihasználnunk az első félidőben. Nem azt mondom, hogy már ekkor eldönthettük volna a mérkőzést, de megnehezíthettük volna a Fradi dolgát. Nagyobb helyzetek nekünk voltak a második félidőben is, a csapatomtól ebben a szituációban ez egy fantasztikus teljesítmény volt, de ma nem járt érte pont sajnos. Erre a hozzáállásra, erre az akaratra, erre a mentalitásra lehet építeni. Sok sikert a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligájában” – kezdte az értékelését Bódog.

Baráth Botondot, aki egy maszkban játszott, le kellett cserélni a mérkőzés vége előtti percekben. Mivel üres volt a stadion, lehetett hallani, hogy még a mérkőzés játékvezetője, Solymosi Péter is kiszólt a kispadra, hogy hányingere van a védőnek. A Nemzeti Sport rákérdezett az állapotára.

„A maszk, ami az arcán volt, megnyomta a fejét és emiatt megszédült” – válaszolta Bódog, majd a sportnapilap arról érdeklődött, hogy mi volt a legfőbb oka annak, hogy a három belső védő (öt védős rendszer) helyett ismét a négy védős rendszert alkalmazta a Kispest.

„Amikor idekerültem, akkor is így próbáltuk a történetet megoldani. Utána játszottunk öt védővel néhány meccsen, de ez ellenfél és szituáció függő volt. Most próbáltunk minél több játékost a Fradi térfelére koncentrálni, több játékos maradt a letámadásra. Hátul megoldották a srácok, megnyerték a fontos párharcokat. Elől kellett volna pontosabbnak és gyorsabbnak lennünk, volt olyan szituáció, amikor már a kapus sem volt a kapuban, mégsem sikerült betalálnunk.  Próbálunk ezen javítani, mert kell is javítani, hogy eredményesebbek legyünk a jövőben.”

El kellett különíteni a Fradi magyar válogatott védőjét – NB1.hu

Szerhij Rebrov értékelése

Ezután kérdezett rá az nb1.hu Eppelre és Baloghra, mert bizony Ugrai Roland játéka és hozzáállása, hogy finoman fogalmazzunk, eléggé vékony volt…

„Eleve nem úgy jöttek hozzánk, hogy kilencven percet végig bírtak volna játszani. Jó kérdés, hogy hány százalékos állapotban voltak… Azon dolgoznak, hogy visszanyerjék a formát, amit még a tavalyi évben mutattak. Jót nem tett nekik, hogy Covidosok lettek, mert emiatt még rosszabb állapotba kerültek, de úgy gondolom, hogy mindkettőjük hozzáállása példamutató, így kiemelt erővel dolgoznak azon, hogy minél többet és tovább tudjanak a mérkőzéseken játszani, de az egyértelmű, hogy messze vannak a csúcsformáiktól.

ELŐZMÉNYEK

 

HONVÉD-FERENCVÁROS 0-1 (0-1)

Bombagól döntötte el az NB I 11. fordulójának szombat esti budapesti rangadóját: az Új Hidegkuti Stadionban a Ferencváros Marcel Heister 26. percben szerzett találatával verte a Honvédot. A listavezető pontokat is veszíthetett volna a mérkőzés utolsó perceiben, ám a csereként beálló Balogh Norbert lövése centikkel elkerülte a zöld-fehérek kapuját. A Ferencváros továbbra is veretlenül első, míg a Honvéd egyre nagyobb bajba kerül, hisz továbbra is kiesőhelyen állnak. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: BALOGH KIHAGYOTT ZICCERE

Eppel passzából lőhetett 11-12 méterről a kispesti támadó, ám ott maradt a lábában a meccs labda – a fociban pedig pláne nincs olyan, hogy mi lett volna, ha…

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: MARCEL HEISTER

 Rendkívül magabiztosan játszott, hasznos becsúszásai és jó támadásai voltak, a gólja a forduló egyik, ha nem a legszebb találata.

A GÓL TÖRTÉNETE:

26. perc: Egy Fradi-szöglet után a Honvéd-védőkről kipattant a labda, az érkező Heister brutális erővel tüzelt 16 méterről a felsőbe. 0-1

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)

gólszerző: Heister (26.)
sárga lap: Gazdag (34.), Ugrai (51.)

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Baráth ( Craciun, 85. ), Lovric, Kesztyűs ( Aliji, a szünetben. ) – Hidi, Bocskay, Nagy ( Kocsis, a szünetben. ), Gazdag – László ( Eppel, 59. ), Ugrai ( Balogh, 72. ). Vezetőedző: Bódog Tamás
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic ( Dvali, 85. ), Kovacevic, Heister – Somália, Haratin ( Vécsei, 63. ), Uzuni – Isael ( Baturina, 85. ), Tokmac ( Skvarka, 72. ), Boli ( Mak, 72.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov

A tabella ide kattintva érhető el. 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC