nb1.hu

ZTE-FTC: őrületes első félidőt és Varga-parádét hozott a meccs

Hiába vezettek a hazai két góllal, pont nélkül maradtak.

ZTE-FTC 2-6 (2-3)

ELŐZETES

A hatodik forduló mérkőzései közül az NB1.hu a Zalaegerszeg-Ferencváros találkozóval foglalkozott kiemelten ezen a héten. A ZTE ezt megelőzően öt meccsen csupán három pontot szerzett, míg a címvédő FTC három találkozójából kettőt megnyert, egyet pedig elveszített.

Hazai részről Sallói Istvánnal beszélgettünk pár napja. A sportigazgató kijelentette, hogy a zöld-fehér gárda még annál is erősebb, mint amilyen az elmúlt években volt. A Fradiból a jelenleg sérüléssel bajlódó Botka Endre volt az 1az1 című műsorunk vendége. A magyar válogatott labdarúgó többek között elmondta, hogy a Ferencvárossal szeretne 10-szeres bajnok lenni. Eddig egyébként öt elsőséget ünnepelhetett az FTC futballistájaként.

Elemzésünkben azt vizsgáltuk meg, hogy a Zalaegerszeget mennyire érintheti érzékenyen több kulcsember távozása, míg a Fradiból Varga Barnabás, Adama Traoré és Cebrail Makreckis teljesítményét vettük górcső alá.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: VARGA BARNABÁS

Az előző szezon gólkirálya ezen a találkozón is bebizonyította, hogy nagyon jól járt vele a Ferencváros. Varga az első félidőben két tizenegyest értékesített, majd a szünet után akciógólt szerzett. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a végéhez közeledve kiharcolt egy büntetőt, amit Traoré bevágott.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A NEGYEDIK FTC-GÓL

A szünet után Varga Barnabás harmadik találatával 4-2-re lépett meg a Ferencváros, ez pedig a jelek szerint megroppantotta a hazaiakat, akik a folytatásban már nem igazán helyeztek nyomást Dibusz kapujára.

I. FÉLIDŐ:

A hazaiaknál komoly játékosmozgás volt az előző napokban, az érkezők közül Medgyes, Spoljaric és Mance egyaránt kezdett. Jobban indította a találkozót az FTC, ezt jelzi, hogy a negyedik percben már három szögletet végezhetett el. Ennek ellenére a vezetést Mance révén a ZTE szerezte meg, a horvát légiós nagyjából 20 méterről vette célba a bal alsót, Dibusz csak beleérni tudott a lövésbe.

Nem sokkal később sérülés miatt kellett cserélnie Máté Csabának: Tokmac helyét Zachariassen vette át. A 19. minutumban megduplázta a fórját a ZTE, Bedi jobbról érkező beadása után Mim fejese a jobb felsőben kötött ki. Az első félidő derekán tizenegyest kapott a Ferencváros, Varga Barnabás élt a lehetőséggel, ezzel 1-2-re módosult az állás. Majd Zachariassen egalizálhatott volna, de lövését bravúrral védte Senkó. A 37. percben ismét Varga végezhetett el büntetőt, a Fradi gólvágójának ezúttal sem remegett meg a lába. Nem sokáig szerepelt 2-2 az eredményjelzőn, mivel a 38. minutumban Traoré szép emelését nem foghatta Senkó, vagyis fordítottak a vendégek. A szünetig már egyik háló sem rezdült meg, ettől függetlenül izgalmas és fordulatos első felvonást láthattak a drukkerek.

II. FÉLIDŐ:

Safronov távoli átlövése adta meg a második játékrész alaphangját, Dibusz szögletre ütötte a labdát. Az 51. percben Varga bebizonyította, hogy akcióból ugyancsak be tud találni, a csatár Ben Romdhane lefejelt labdáját lőtte a kapuba. A negyedik bekapott találat után Yohan Croizet is játéklehetőséget kapott Boér Gábortól. Az Újpest együttesétől érkező játékmester beállása sem adott új lendületet a házigazdának, az FTC magabiztosan őrizte a fórját. Az elsőhöz képest a második félidő már kevésbé hozott látványos játékot, de ezt a fővárosiak aligha bánták. Varga még kiharcolt egy újabb tizenegyest, ezúttal Traoré volt az ítéletvégrehajtó, a légiós szintén élt a sansszal. A lefújás előtt egy szöglet után Zachariassen is feliratkozott a gólszerzők listájára. Jó hetet zárt a Ferencváros, ugyanis csütörtökön bejutott a csoportkörbe a Konferencia-ligában, ma pedig a harmadik sikerét könyvelhette el az NB I mostani kiírásában. A ZTE-nek jól jöhet a válogatott szünet, mivel az új futballisták beépítésére lesz ideje a szakmai stábnak.

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Zalaegerszegi TE-Ferencváros 2-6 (2-3)
Zalaegerszeg, 5313 néző, v: Erdős
gólszerzők: Mance (4.), Mim (19.), illetve Varga B. (27., 37., 51., az első kettőt 11-esből), Traoré (38., 85.), Zachariassen (90.)
sárga lap: Bedi (36.), Lesjak (83.), illetve Cissé (42.)
ZTE: Senkó – Huszti (Lesjak, 80.), Csóka, Szafronov, Medgyes (Szalay, a szünetben) – Szendrei, Sankovic (Sajbán, 56.) – Bedi, Spoljaric (Croizet, 56.), Mim (Gergényi, a szünetben) – Mance
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé (Abena, a szünetben), Mmaee, Ramírez – Esiti (Baráth, 86.), Abu Fani (Sigér, 78.) – Traoré, Nguen (Zachariassen, 10.), Ben Romdan (Marquinhos, 78.) – Varga B.

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A válogatott szünetet követően mindkét csapat megkezdi a szereplését a Magyar Kupában. A Fradi a Nagyecsed, a Zalaegerszeg pedig a Cigánd otthonában vizitál, mindkét meccset szeptember 16-án rendezik meg.

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC4 4 0 0 5 12
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest5 3 0 2 3 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC