nb1.hu

Zseniális trükkel védett büntetőt a magyar válogatott kapus – videó

Hegyi Krisztián elmesélte, hogyan sikerült kisakkoznia Szoboszlai liverpooli csapattársának a tervét.

Nem került közelebb álmai valóra váltásához a magyar U21-es labdarúgó-válogatott, amely kedd este 0-0-s döntetlent játszott Skóciával a Hidegkuti Nándor Stadionban. A három vereség után pontot szerző Gera-csapat csoportjában hét ponttal mindössze a negyedik. Az első félidőben fölényben játszottak a magyarok, a második játékrészben azonban a skótok álltak közelebb a gólszerzéshez, a 88. percben még büntetőhöz is jutottak. Csakhogy Hegyi Krisztián kivédte Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársának, Ben Doaknak a büntetőjét.

„Kellenek majd a nagy bravúrok”

„Mindig jó segíteni a csapatot, de azért jobban örültem volna, ha három pontot szerzünk, és nem védek büntetőt. Reméljük, hogy még van esélyünk visszajönni, bár ez nem lesz könnyű. Kellenek majd a nagy bravúrok” – nyilatkozta az NB1.hu-nak Hegyi Krisztián.

Éreztem, hogy jobbra fogja rúgni, Skóciában rúgott ellenem egyet a srác, akkor is jobbra ment. Meg azt is néztem, hogy a kipattanónál mindenki balra áll, így gondoltam, hogy ez valami csel lehet, hogy jobbra rúgja majd. Hál’ istennek, oda rúgta

– avatott be a részletekbe a 21 éves kapus.

A 11-es előtt nem volt igazán védenivalója, ezért meccs közben arra is figyelnie kellett, hogy bármikor kész legyen egy nagy védésre. „Nehéz, amikor egész meccsen nincsen semmi dolgod, aztán egyet kellene védeni. Ilyenkor sokat szoktam beszélni magamban, hogy tartsam a koncentrációt, illetve a társakkal is igyekszem kommunikálni, hogy meccsben maradjak. Ma is így tettem, és hál’ istennek tudtam segíteni a végén azzal, hogy megfogtam a büntetőt.”

Szoboszlai-tipp Gerának a liverpooli villámszélsőről

Információink szerint Szoboszlai Dominik felhívta az U21-es válogatott figyelmét, hogy figyeljenek a liverpooli Ben Doak elképesztő gyorsaságára. „Hatalmas kvalitásai vannak, a Liverpoolban játszik, nem hiszem, hogy ott van rossz játékos. Nagyon gyors, ezt láttuk, és ő volt az első félidőben az, aki egyszer megindult egy az egyben, szerencsére nem találta el olyan jól a labdát, de azért lehetett látni, hogy jó játékos.”

Fotó: Getty Images

A hatosból a csoportelső automatikusan kijut a 2025-ös szlovákiai Eb-re, míg a másodikra pótselejtező vár. A selejtezősorozat jövő októberig tart, a magyarok márciusban Kazahsztánba látogatnak. A csoport jelenleg így áll: 1. Spanyolország 13 pont/5 mérkőzés, 2. Skócia 10/5 (7–3), 3. Belgium 10/5 (5–3), 4. Magyarország 7/6, 5. Kazahsztán 3/4, 6. Málta 0/5.

Hegyi Krisztián a West Ham United alkalmazásában áll, de kölcsönben a harmadik ligás Stevenage-ben szerepel. A szezon elején, az első négy bajnoki meccsből kétszer is kezdő volt, azóta azonban 14 alkalommal csak további két meccsen kapott lehetőséget, legutoljára szeptember 30-án. Többnyire csere volt, de a legutóbbi fordulóban a keretbe sem került be. A teljesség kedvéért, augusztusban még két Ligakupa-meccsen is védett a magyar kapus.

A cél az állandó játéklehetőség és a felnőtt válogatott

„A szezon végéig szól a kölcsönszerződésem, most november vége van, szóval, még nagyon sok meccs van hátra. Tudjuk, hogy a harmadosztályban nagyon sok mérkőzést rendeznek, így gyorsan változhat a helyzet.”

Ha a csapat hullámvölgybe kerül, akkor biztos, hogy be tudok kerülni. Azon dolgozom, hogy ez megtörténjen, és attól még, hogy most nem védtem az elmúlt pár mérkőzésen, nincsen semmi veszve.

Amikor játszott, tetszett neki a League One körítése. „Nagyon élveztem a mérkőzéseket, amikor játszottam, sok a néző, jó a pálya, a játékosok is nagyon jók, vannak, akik a Championshipben is játszottak már. Mindegyik mérkőzés jó színvonalú, így sokat lehet tanulni.”

A felnőtt válogatott keretbe kerülés ott lebeg Hegyi Krisztián szeme előtt, de tudja, hogy ehhez rendszeresen futballoznia kell. „Az első lépcsőfok, hogy bekerüljek a csapatomba, és tudjak védeni minden hétvégén. Jó kapusok vannak az A-válogatottnál, így nem könnyű bekerülni. Én mindent meg fogok tenni, hogy odakerüljek.”

62 ezer néző előtt válhat valóra a magyar csodagyerek álma

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC