nb1.hu

Zachariassen meg nem adott büntetőről és társa piros lapjáról beszélt, az Újpest tehetsége csak a saját szurkolóit hallotta

Vérbeli derbi volt.

Ahogy arról beszámoltunk, Kehinde 92. percben szerzett góljával a Ferencváros nyerte az Újpest elleni derbit az OTP Bank Liga 4. fordulójában.

FTC-Újpest: Varga Barnabás visszatért, a „maratoni” hosszabbításban dőlt el a rangadó

Öt magyar játékos volt az Újpest kezdőjében (három a Fradiéban), akik közül a mindössze 20 éves Geiger Bálint teljesítményét külön kiemelte Bartosz Grzelak vezetőedző a meccset követően. A lilák középpályását szembesítettük a mester nyilatkozatával, ennek ellenére ő maga csalódottan értékelt: „Nagyon közel álltunk a döntetlenhez. Az utolsó percekben bekapott gól sose jó, főleg egy ilyen meccsen. Megvoltak a helyzeteink, amiket sajnos nem tudtunk gólra váltani. Ezeket mindenképp ki kell javítanunk a következő mérkőzésekre, legközelebb be kell rúgnunk őket, és akkor jönni fognak a sikerek.”

A játékos számára, akivel idén tavasszal kötött profi szerződést az Újpest FC, a vendégszurkolók teljesítménye nyújtott némi vigaszt.

Mint mindig, most is elképesztő hangulatot varázsoltak. Tőlük zengett az egész Groupama Aréna, legalábbis én csak őket hallottam.

 

A győztes oldalon Kristoffer Zachariassen boldogan értékelt, és két vitatott szituációról is szót ejtett, miután megkérdezték őt. Az egyik a 69. percben történt, amikor a norvég beadását követően az egyik Újpest-játékos, Joao Nunes kezén pattant meg a labda a tizenhatoson belül. Az esetért nem járt büntető: „Megpróbáltam bepasszolni a labdát. Úgy érzem a labda elérte volna a társamat, ha Nunoz nem ér hozzá. De a játékvezető így döntött.”

Nem láttam az esetet, de úgy érzem, hogy a labdát kézzel állította meg az ellenfél.

Zachariassen határozottabb véleményt mondott a már lecserélt Abu Fani kiállításáról: „Felesleges jelenet volt, és természetesen piros lapot ért. Egy ilyen meccsen felfokozott a hangulat, Abu Fani pedig hozta a formáját. Ő egy temperamentumos srác, és ezt most is bizonyította.”

A Ferencváros következő erőpróbája csütörtökön lesz, amikor a bosnyák Borac Banja Lukát fogadják a zöld-fehérek az Európa-liga selejtezőjében.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC