nb1.hu

Wukovics Lászlót nem kóstolgatták Újpesten

Egy különös átigazolás története.

Wukovics László is vendég volt az NB1.hu Hétközi Forduló című műsorában. A háromszoros válogatott támadó, aki tagja volt a Ferencváros 1991-92-es bajnokcsapatának, elmondta, mit érzett, amikor 1994 nyarán a rivális Újpestbe igazolt:

Nem szerettem volna eligazolni

– kezdte a háromszoros kupagyőztes labdarúgó.

„Tizenhat éve voltam akkor már a Ferencváros játékosa, egészen nyolcéves koromtól kezdve, és a Fradiban arra gondoltak, hogy úgysem megyek el. Fradista, minden ideköti, 100 százlék, hogy maradni fog, csak most kivár, kivár, kivár – gondolták. Nem tudtunk megegyezni, ami sok álmatlan éjszakát okozott nekem. Ez azért elég durva váltás volt, lelkileg rendesen megviselt.”

1994 őszén az Újpest 3-0-ra nyerte a derbit az Üllői úton, Wukovics két gólt szerzett lila-fehérben.

Wukovics László felesége, Wukovics-Páncsics Diana elmesélte az NB1.hu talkshow-jában, hogy akkoriban még csak szomszédja volt a férje, így még nem látott bele az átigazolás hátterébe: „Rengeteg újpesti barátunk van. Mindig elmondják, hogy amikor Laci hozzájuk igazolt, a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagyon köszöni a lehetőséget, ki fogja hozni magából a maximumot, de ő megmarad fradistának. El is kezdték szeretni, tisztelni, és nem is kóstolgatták utána sem.”

A Tűsarok és Stopli Blog szerkesztője azt is hozzátette, hogy az Újpest akkori vezetőedzője, Garami József kifejezetten Wukovics Lászlót akarta leigazolni, nem pedig „egy” csatárt.

„De milyen az élet? Abban az évben kilenc ponttal vezettük a bajnokságot. Végül úgy lett a Fradi a bajnok, hogy abból lett a BL-csoportkörös szereplés. A futballban nincsen ha, nem lehet visszacsinálni a történteket. Valamiért így kellett történnie” – nyugtázta a történteket közel harminc év távlatából Wukovics László.

A Hétközi Forduló legújabb adása ma délutántól lesz látható az NB1.hu YouTube-csatornáján.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC