nb1.hu

Villámátigazolás: elképesztő tulajdonos csapatához igazolt Gróf Dávid

A kapus és a menedzsere is ugyanazt nyilatkozta a debreceniekről.

Az NB1.hu már a kora reggeli kiadásában jelezte, hogy távozik a DVSC-től Gróf Dávid, aki a görög élvonalba feljutott APO Levadiakos csapatában folytatja a pályafutását. A „derült égből villámcsapásként” ható fejleményekről Illés Zoltánt, a kapus menedzserét kérdeztük, a tervekről meg értelemszerűen Gróf Dávidot.

30 ÉVE RENDÜLETLENÜL

Mennyire jött hirtelenül a görögök ajánlata?
Dávidot nyárig kötötte volna szerződés a DVSC-hez, tudatosan készültünk arra, hogy adott esetben, lehetőség szerint külföldre tudjon szerződni. Több klubbal és partnerügynökségekkel is felvettük a kapcsolatot. Azt hittük, már lecseng a történet, amikor vasárnap este az egyik partnerügynökségünk jelezte, hogy már a Levadiakos vezetősége előtt van Dávid anyaga a közbenjárásuknak köszönhetően, mert kapust keresnek.

Innentől kezdve még gyorsabb lehetett a történet, mert hétfőn már utaztatok.
Vasárnap este nyolc óra körül jött a jelzés, másnap megtörtént a szóbeli megállapodás, a délutáni repülőgépen már fent ültünk.

A DVSC vezetőssége hogyan viszonyult a fejleményekhez?
Nagyon korrekten, mindketten nagyon hálásak vagyunk nekik ezért. Elengedték Dávidot, mert nem biztos, hogy lett volna még egyszer lehetősége külföldre igazolni, mert már elmúlt harminchárom éves.

Az első, személyes benyomások mennyire voltak kedvezőek Görögországban?
Nagyon pozitívak. A sportigazgató nagyon korrekt a tulajdonosnak is bemutattak már minket. Róla tudni kell, hogy már harminc éve az, ezzel egyébként lehet, hogy Európában csúcstartó. Rendkívül közvetlen, családias a légkör. Kedden vár még ránk egy orvosi vizsgálat, ami a véglegesítés feltétele, de mivel szombaton még meccskeretben volt, nem aggódunk emiatt.

VISSZA A CSALÁDÉRT

Mennyire bíztál abban, hogy tudsz még külföldön játszani?
Nagyon boldog vagyok, mert ez még célom volt. Azt hittem, ha összejön újra, akkor korábban sikerül. Óriási sanszot kaptam, nagy dolog, hogy kikerültem, de úgy gondolom, hogy ez még nem a vége a történetnek, mert nemcsak aláírni szeretnék, hanem nagyot villantani.

Milyen céljai vannak az új csapatodnak?
A másodosztályt megnyerve jutottak fel a nyáron az élvonalba, most nem áll kieső helyen a Levadiakos. A legfontosabb cél a bennmaradás, mindent megteszek azért, hogy nagy segítség legyek ennek a megvalósításában.

A DVSC elöljáróival milyen hangulatú beszélgetésed volt a távozásod előtt?
Semmiből jött az egész, jeleztük, hogy van ez a lehetőség és szeretnék élni vele. Ők is meglepődtek, hogy ennyire gyorsan zajlanak az események. Jót beszélgettünk, de nem mint főnökök a játékosukkal, hanem mint emberek az emberrel. Megértették az indokaimat is, nagyon sok sikert kívántak. Az edzői stáb is nagyon korrekt volt, hozzájárultak ahhoz, hogy eligazoljak. Nagyon szép két és fél évet töltöttem Debrecenben, soha nem fogom elfelejteni. Az utolsó pár hónap nehezebb volt a kevés játéklehetőség miatt, de nem a negatív, hanem a pozitív dolgokra szeretek gondolni. Azt is nagyon szépen köszönöm a debrecenieknek, hogy befogadtak.

A társak mit szóltak hozzá, hogy távozol?
Még mindig folyamatosan jönnek az üzenetek… Mielőtt elutaztunk, a privát csoportban jeleztem a srácoknak a fejleményeket. Gratuláltak és sok sikert kívántak. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokukkal megmarad a barátságom.

És a család? Ha jól tudom, tizennégy hónapos a kislányod.
Egyelőre otthon maradtak, de már elkezdtek bepakolni, de úgy, hogy a kicsi inkább még szétpakol mindent. Remélem, minél előbb visszautazhatom értük, hogy csatlakozzanak hozzám Görögországban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC