nb1.hu

Vidi-MTK: három gól, két piros lap, egy dupla

Az NB I 9. fordulójának első vasárnapi meccsén a Fehérvár hazai pályán 3-0-ra verte az MTK-t.

Az első nagyobb történés a 19. percben történt, Kádár szabálytalankodott Kodróval szemben, amiért Bogár játékvezető kiállította az MTK 57-szeres magyar válogatott védőjét. Ezt követően a fővárosiak emberhátrányban jutottak el helyzetekig, Zsóri lövésénél kis híján a vezetést is megszerezték. Az első gól aztán mégis a Vidié lett: előbb a 43. percben Thiam kapta meg a második sárga lapját, kilenc emberrel pedig nem tudta kivédekezni az MTK az első félidőt, Katona lőtt nagy gólt.

A vezetés és a kettős emberelőny tudatában pláne megnyugodhatott az 54. percben a hazai csapat, Kalmár talált be egy 16 méteres lövéssel. Ezt követően nem esett szét az MTK, kisebb csodával határos módon pedig megúszták három kapott góllal: a 88. percben a duplázó Kalmár állította be a végeredményt egy ballábas, közeli lökettel.

A Fehérvár zsinórban a második bajnokiját nyerte meg, míg az MTK zsinórban a második bajnokiját veszítette el, úgy, hogy közben kilenc gólt kapott.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Fehérvár FC – MTK Budapest 3-0 (1-0)

Fehérvár: Tóth B. – Bese, Csongvai (Kastrati, 69.), Serafimov, Fiola, Gergényi – Katona M. (Christensen, 80.), Flores, Kalmár (Rúben Pinto, 90.)- Szabó L. (Berki, 90.), Kodro

MTK: Demjén – Kovács M., Hej, Bobál D., Kádár T., Kovács P. (Kocsis G., 49.) – Kata (Biben, 76.), Bognár I. (Molnár R., 76.), Thiam, – Stieber Z. (Végh B., 49.), Zsóri (Spalek, 62.)

gólszerzők: Katona M. (45+1.), Kalmár (54., 89.)

sárga lap: Fiola (34.), Serafimov (40.), Gergényi (68.), illetve Thiam (16., 43.)

kiállítva: Kádár T. (20.), Thiam (43.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC