nb1.hu

Vécsei bizonytalan volt, Szoboszlai profitált a sok gyakorlásból – reakciók

Ádám Martin az élességről beszélt.

A magyar válogatott 3-0-s győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt. Marco Rossi együttese Bulgáriát múlta felül a Puskás Arénában. A mieink góljain Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik és Ádám Martin osztozott.

A gólszerzők a találkozó után az M4 Sportnak értékeltek:

Vécsei Bálint: „Készültünk rá, hogy az első negyedórát megnyomjuk, készültünk a pontrúgásokra is. Örülök, hogy sikerült gólt szereznem, bár kicsit bizonytalan voltam, a videózás miatt nem tudtam elsőre önfeledten ünnepelni, de boldog vagyok, hogy megadták. Megvoltak a figurák, tudtuk, hogy ez lesz. Dominik is hozzátette magáét.”

Ádám Martin: „Mi is erre készültünk, az első félidőben letámadtuk az ellenfelet a térfelén, a labdaszerzésekből indultunk, rengeteg lehetőséget kidolgoztunk. Ennél jobban nem lehet kezdeni egy félidőt. Élesek voltunk, mindenki csinálta a dolgát, mindenki száz százalékon felül teljesített, abszolút megérdemeltük ezt a sikert.”

Szoboszlai Dominik: „Szerencsére a bolgárok nem vették észre, hogy nem én megyek szögletet rúgni. Utána Sala (Sallai Roland – a szerk.) lövését még védte a kapus, de valahogy sikerült bekotorni. Ami pedig a szabadrúgásomat illeti, nagyon sokszor gyakorlom, szerencsére most eleget próbálkoztam, hogy sikerüljön betalálnom, már ideje volt.”

Eb-selejtező, G csoport, 2. forduló:
Magyarország-Bulgária 3-0 (3-0)
Puskás Aréna, 65 ezer néző, v.: Halil Umut Meler (török)
gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Nego, 87.), Nagy Á (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 59.)
Bulgária: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, a szünetben) – Petkov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben)

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek