nb1.hu

Magyarország-Bulgária: magyar parádé az első félidőben és újabb kő-papír-olló

A szerbek nyertek a csoport másik meccsén.

Magyarország-Bulgária 3-0 (3-0)

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A SZURKOLÓK

Az MLSZ a meccs előtt jelentette be, hogy az összes jegy elkelt a találkozóra. A drukkerek egy varázslatos élőképpel indították az összecsapást, aztán végig lelkesen buzdították a magyar válogatottat, amely jó játékkal hálálta meg a támogatást.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A KŐ-PAPÍR-OLLÓ

Szoboszlai gólja után újra előkerült a kő-papír-olló, így ünnepelte Sallaival a találatot. Köztudott, hogy az észtek elleni meccsen a két játékos kő-papír-ollóval döntötte el, hogy ki végzi el a tizenegyest. Ez a megoldás akkor elég nagy visszhangot váltott ki, Sallai végül nem tudta gólra váltani a lehetőséget.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

7. p.: Egy szöglet után Szoboszlaihoz került a labda, aki Sallaihoz passzolt, a bolgár kapus védte Sallai próbálkozását, majd Orbán szúrta rá a kipattanót, ám ebből sem született gól, végül Vécsei Bálint élt az eséllyel. Vécsei jobbal lőtt az üres kapu közepébe nagyjából 2 méterről. 1-0!

26. p.: Szoboszlai Dominik harcolt ki egy szabadrúgást kb. 25 méterről. Szoboszlai jobbal leadott bombája a bal felsőben kötött ki, a bolgár kapus csak beleérni tudott a labdába, de védeni nem. 2-0!

39. p.: Egy bolgár védő felszabadítása után Ádám Martin elé került a labda a tizenhatoson belül, a csatár pedig bal lábbal a jobb alsóba gurított kb. 10 méterről. 3-0!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A magyar válogatott június 17-én Montenegróban vizitál, míg ugyanezen a napon Bulgária Litvánia vendége lesz.

JEGYZŐKÖNYV:

Eb-selejtező, G csoport, 2. forduló:
Magyarország-Bulgária 3-0 (3-0)
Puskás Aréna, 65 ezer néző, v.: Halil Umut Meler (török)
gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Nego, 87.), Nagy Á (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 59.)
Bulgária: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, a szünetben) – Petkov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben)

Az MTI összefoglalója:

A magyar labdarúgó-válogatott a vendég bolgár csapat felett aratott könnyed, 3-0-s győzelemmel kezdte hétfőn az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese már a hetedik percben vezetést szerzett Vécsei Bálint góljával, az előnyt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik duplázta meg szabadrúgásból, míg a szünet előtt Ádám Martin jószerivel eldöntötte az összecsapást. Az olasz szakember Varga Barnabás személyében újoncot is avatott a találkozón.

A magyarok napra pontosan negyven év után kezdték ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 esztendő után múlták felül újra Bulgáriát.

A nemzeti együttes legközelebb június 17-én Montenegró vendége lesz.

A csapatok kivonulásakor a hazai szurkolótábor állandó támogatásáról biztosította a magyar válogatottat, ugyanis olyan koreográfiával fogadta kedvenceit, hogy az egyik kapu mögötti lelátón a 12-es szám rajzolódott ki azzal a szöveggel, hogy „együtt az újabb európai kalandozásért!”

A fagyos időben rendezett találkozón az egyből letámadó magyarok korán vezetést szereztek egy remek szögletvariációnak köszönhetően. A gól után többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, de a hazai együttes megindulásai voltak veszélyesebbek, Ádám távoli lövésénél például nagyot kellett védenie a bolgár kapusnak. Az enyhe magyar mezőnyfölény aztán ismét góllá érett egy újabb pontrúgásnak köszönhetően, ezúttal Szoboszlai szabadrúgásból volt eredményes. A szünetig hátralévő időben is Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai veszélyeztettek, egy ízben Orbán fejelhetett közelről, de éppen a bolgár kapus kezében kötött ki a labda. A biztos előny birtokában egyre nagyobb kedvvel és önbizalommal futballozó magyar csapat – különösen Szoboszlai volt elemében – többször is tudott gyors akciót vezetni, ezek veszélyesek voltak, de eleinte az utolsó passzok és lövések nem sikerültek, mígnem a szünet előtt egy ilyen kontra végén a harmadik gólját is megszerezte a válogatott.

A térfél- és a hármas csere sem segített a bolgárokon, ugyanis újabb magyar helyzetekkel indult a játékrész, azonban Sallai próbálkozásai közül az elsőt védte a vendégkapus, a második pedig fölé szállt. A Freiburg támadója ezt követően is agilisan futballozott, de sehogy sem járt szerencsével, negyedórán belül a harmadik helyzetét is kihagyta, pontosabban Naumov védett. A 60. perctől már kevésbé erőltette a támadásokat a magyar csapat, átengedte a területet a bolgároknak, akik ennek ellenére sem tudtak helyzetet kialakítani, sőt, még ekkor is inkább a magyar kontrákban volt benne a gólveszély. Újabb találat viszont már nem esett, mert egy ízben a bolgár védelem a gólvonalról tisztázott, ám így is rendkívül magabiztos sikerrel rajtolt a magyar válogatott.

A csoport másik meccsén:

Montenegró-Szerbia 0-2

A csoportot a bolgárok elleni győzelemmel indító Montenegró Szerbiát fogadta ma este. A szerbek szintén jól kapták el a rajtot a kvintettben, mivel a litvánokat múlták felül 2-0-ra. A mai összecsapáson sokáig 0-0 volt az eredmény, aztán Szerbia a 78. percben Vlahovic góljával megszerezte a vezetést. A jelenetet visszanézte a VAR, de nem látott szabálytalanságot, így megadták a találatot. Vlahovic a ráadásban újra megvillant, így a szerbek két meccs után hibátlan mutatóval rendelkeznek.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Montenegró–Szerbia 0–2
Gólszerző: Vlahovics (78., 90+6.)

A csoport állása:

1. Szerbia 2 2 – – 4-0 6 pont
2. MAGYARORSZÁG 1 1 – – 3-0 3
3. Montenegró 2 1 – 1 1-2 3
4. Litvánia 1 – – 1 0-2 0
5. Bulgária 2 – – 2 0-4 0

Korábbi eredmények:

1. forduló (március 24.):
Bulgária-Montenegró 0-1 (0-0)
Szerbia-Litvánia 2-0 (1-0)

A csoport további programja:
3. forduló (június 17.):
Litvánia-Bulgária, Kaunas 15.00
Montenegró-MAGYARORSZÁG, Podgorica 18.00

4. forduló (június 20.):
Bulgária-Szerbia, Razgrad 20.45
MAGYARORSZÁG-Litvánia, Puskás Aréna 20.45

5. forduló (szeptember 7.):
Litvánia-Montenegró, Kaunas 20.45
Szerbia-MAGYARORSZÁG 20.45

6. forduló (szeptember 10.):
Montenegró-Bulgária 18.00
Litvánia-Szerbia, Kaunas 20.45

7. forduló (október 14.):
Bulgária-Litvánia 18.00
MAGYARORSZÁG-Szerbia, Puskás Aréna 20.45

8. forduló (október 17.):
Litvánia-MAGYARORSZÁG, Kaunas 20.45
Szerbia-Montenegró 20.45

9. forduló (november 16.):
Bulgária-MAGYARORSZÁG 20.45
Montenegró-Litvánia 20.45

10. forduló (november 19.):
MAGYARORSZÁG-Montenegró, Puskás Aréna 15.00
Szerbia-Bulgária 15.00

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC