nb1.hu

Vasas-ETO: kiütéses győzelem, csak egy csapat volt a pályán

Nem kegyelmeztek az angyalföldiek a győrieknek.

Az NB II. 16 fordulójában a 2. helyen álló Győr a 4. Vasas otthonába látogatott. A vendégek vezetőedzője, Antonio Muñoz eltiltása miatt az ETO megbízott edzője ült a kispadon.

A 23. percben Tóth harcolt ki büntetőt, Keresztes húzta vissza a fiatal támadó karját. A tizenegyest Radó jól helyezte, de Ruisz bravúrral hárított. Másfél perccel később Radó szabadrúgása után Baráth fején csúszott meg a labda, és onnan a hálóba, 1-0. A 28. percben Berecz távoli lövése a kapufán csattant. A bekapott góltól teljesen megzavarodott az ETO védelme, a következő percben Ruisznak újabb bravúrt kellett bemutatnia. A 44. percben Skvarka hiába lőtt a hálóba, a beadást megelőzően kint volt a labda az alapvonalon. Az utolsó percben egy szintén véleményes alapvonali középre adás után Novothny lőtt a kapuba, 2-0.

A második félidőt ott folytatta a Vasas, ahol az első abbahagyta: Radót ugratta ki Berecz, aki középre passzolt és Novothny közelről belsőzött a hálóba, 3-0. A visszajátszáson nagyon úgy tűnt, hogy lesről, de VAR híján megadták a találatot. A 72. percben Tóth kapott remek labdát Urblíktól, aki higgadtan fejezte be az akciót, 4-0. Hét perccel később az eddig előkészítőként jeleskedő angyalföldi csapatkapitány, Berecz szépségdíjas gólt szerzett, 5-0. Teljesen szétesett az ETO. A 90. percben Holender távoli lövését bevédte Ruisz, 6-0.

Győzelmének köszönhetően a Vasas feljött a 3. helyre a tabellán, négy pontra megközelítve a 2. Győrt.

Merkantil Bank Liga, 16. forduló:
Vasas FC ETO FC Győr  6-0 (2-0)
Bp, Illovszky Rudolf Stadion, 1395 néző. v.: Karakó
Gólszerzők: Baráth (26.), Novothny (45+2., 51.), Tóth (72.), Berecz (79.), Holender (90.)

Vasas: Jova – Bakti (Girsik, 88.), Baráth, Otigba, Pávkovics – Berecz, Hidi M., Urblík (Vida, 83.) – Radó (Kapornai, 88.), Novothny (Holender, 77.) Tóth M. (Zimonyi, 83) Vezetőedző: Desits Szilárd
ETO: Ruisz – Vera, Szépe, Keresztes (Csontos, 45.), Kovács M., Vianna (Diarra, 55.) – Anton, Vingler (Riquelme, 55.), Bumba (Tóth R. 83) Skvarka – Huszár (Csóka, 55.) Asszisztens edző: Lipták Zoltán

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC