nb1.hu

Újpest-Honvéd: nagyot fordítottak a lilák

Védők szállították a sikert a hazaiaknak.

 

Újpest-Honvéd 2-1

 

A meccs főszereplői: az újpesti szélső védők 

Előbb a jobbhátvéd, Kastrati szerzett remek gólt, majd a tizenegyest a balhátvéd, Antonov értékesítette.

 

A meccs kulcsmomentuma: Lukics helyzete

A 35. percben, egygólos kispesti előnynél Benczenleitner kiváló centerezése után lőtt fölé a szerb csatár. Ha kicsit pontosabban céloz és betalál, 2-0-s vezetésről máshogy alakulhatott volna a találkozó.

 

A gólok története:

30. perc: Hall kezezését követően büntetőhöz jutott a Honvéd, amit Lukics magabiztosan lőtt a jobb alsóba. 0-1

61. perc: Mudrinszki tette Kastratihoz a labdát, aki jobbról, tizenhatról remekül lőtte ki a jobb felső sarkot. 1-1

75. perc: Csirkovics szabálytalankodott Csobothtal szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt Antonov helyezte a jobb alsóba. 2-1

 

A következő feladat:

Az Újpest a Ferencváros otthonában játszik Derbit legközelebb, míg a Honvéd a Kisvárdát fogadja.

 

Jegyzőkönyv:

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd FC 2-1 (0-1)

Újpest: Nikolic – Pauljevic (Kastrati, a szünetben), Csongvai, Hall, Antonov – Onovo – Simon (Varga B., a szünetben), Jakobi, Katona, Csoboth (Diaby, 83.) – Mudrinski (Gouré, 89.)
Budapest Honvéd: Szappanos – Prenga, Cirkovic, Capan – Doka (Krajcsovics, 78.), Mitrovic, Plakuscsenko (Gomis, 78.), Benczenleitner – Samperio (Jónsson, 66.), Lukic (Kerezsi, 88.), Kocsis D. (Domingues, 66.)

gólszerzők: Kastrati (61.), Antonov (75. – 11-esből), illetve Lukic (30. – 11-esből)
sárga lap: Onovo (48.), Hall (54.), illetve Samperio (37.)

 

Az MTI beszámolója:

„A szünetben még hátrányban lévő Újpest fordított, és 2-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az első félidőben a hazai csapat erőtlen és ötlettelen játékot mutatott be, egyedül a középpályás Katonában volt lendület, de ez kevésnek bizonyult még helyzetek kidolgozására is. A szervezett és taktikus Budapest Honvéd megbecsülte a labdákat és a széleken rendre riválisa mögé került. A kispestiek – ellentétben az újpestiekkel – a tizenhatosig is többször elvitték támadásaikat, bár a gólveszély az ő játékukból is hiányzott. A vezetést azonban a 30. percben így is megszerezték, akkor Hall kezére perdült a labda az újpesti tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Lukic magabiztosan váltotta gólra.

Bátrabb, lendületesebb és kezdeményezőbb Újpest érkezett a második félidőre, a támadójátéka hatékonyabbá vált. A 61. percben Kastrati remek átlövésével aztán az egyenlítés is összejött a hazaiaknak, akik a folytatásban is irányítottak, a 75. percben pedig már a vezetés is náluk volt. Akkor Antonov értékesítette azt a büntetőt, amelyet Csoboth harcolt ki. A hajrában a kispestiek nem túl nagy elánnal rohamra indultak, de egyenlíteniük nem sikerült és veszélyt sem jelentettek Nikolic kapujára. A fiatal újpesti cserejátékos, Varga Balázs közben szépségdíjas mozdulatot követően lőtt gólt a 92. percben, de miután a hazai akció során már korábban lesállás történt, az eredmény nem változott.”

 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

 

Dean Klafurics értékelése:

Milos Kruscsics értékelése:

Megosztás:
Kapcsolódó hírek