nb1.hu

Új pályát kapott a Vasas, hosszú eltiltásokat is kiosztott az MLSZ

 

VASAS

Új füves pályát avatott a Vasas a Fáy utcai Sportcentrumban: kedden már edzett is ezen a felnőttcsapat.

A pálya építésének előkészítése már tavaly nyáron elkezdődött, a beruházás megvalósítása novemberben indult, amelyhez a forrás jelentős részét a tulajdonosi kör biztosította. Ahogy arról a klubhonlap beszámol, hosszú évek óta, már a korábbi vezetőségek idején is felmerült az igény egy plusz edzőpálya létesítésére, ám most volt adott minden feltétel a terv megvalósításához.

A talajfűtéssel is ellátott pálya már nyáron elkészült, ám az élőfűnek több hétre volt szüksége, míg olyan állapotba került, hogy edzeni is lehessen rajta. A projekt része egy 206 fő befogadására alkalmas fedett lelátó megépítése is, erre a közeljövőben kerül sor. Ha ez is megvalósul, akkor NB III-as mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz a pálya.

„Több mint ötéves álom valósult meg a mai nappal az infrastruktúra bővítése terén. Óriási könnyebbséget jelent számunkra ez az új füves pálya, hiszen eddig az első és második számú felnőtt együtteseink részére csak egyetlen teljes méretű füves edzőpálya állt rendelkezésre, akadémiai csapatainknak pedig szintén egyetlen teljes méretű műfüves pályán kellett osztoznia, így létszükséglet volt számunkra az új pálya mielőbbi megépülése. A nyár másik komoly beruházása a Fáy utcai Sportcentrumban a Vasas Kubala Akadémia műfüves pályájának teljeskörű felújítása, valamint szintén az Akadémia beruházásában a Csatornázási Művek Sporttelepén felépített – utánpótlás bajnoki mérkőzések rendezésére is alkalmas – új teljes méretű élőfüves és egy csökkentett méretű műfüves pálya kialakítása volt, melyek rövidesen szintén átadásra kerülnek” – mondta a vasasfc.hu-nak Nagy Miklós sportigazgató.

MLSZ

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága szeptember 5-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB II

Lovric Ivan (Honvéd) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

NB III

Lőrincz Attila László (Putnok) 3, Ivánka Patrik (Tiszaújváros) 2, Jánovszki László (Körösladány) 2, Pusztai András (Körösladány) 4 és Bartha Roland (Balatonfüred) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női felnőtt nagypályás bajnokságok és egyéb mérkőzések

Dr. Vitányi László vezetőedző (Eger) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Takács Martin Attila (PEAC), Németh Bence (Csorna), Szabó Richárd (Szolnok), Forgó Kornél (Gyöngyös)  és  Medgyes Zoltán Henrik (Gyirmót) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnok mérkőzésre szóló eltiltás.

Szaniszló Nikoletta (Arany Bácska), Grajczár Dóra (Kelen SC), Ónodi Vanessza (SZM Futball) és Kirschner Kamilla (Budaörs) 1-1 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC